Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 12 apr 2022

Johan Derksen onbedoeld hilarisch in Vandaag Inside… en het kwam niet meer goed

Je hebt van die onbedoelde uitspraken waardoor iets niet meer goed komt. Het overkwam Johan Derksen gisteravond in talkshow Vandaag Inside. Het ging daarbij om het onderwerp dickpics. Van ex-directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax uiteraard.

Naast het standaard-trio Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp waren gisteren Telegraaf-journalist Valentijn Driessen en voormalig wielrenster Roxane Knetemann aangeschoven. Een aantal mensen of programma’s moeten er altijd even aan geloven in Vandaag Inside. Deze keer waren dat onder meer – wederom – Louis van Gaal die zijn eigen film zo geweldig vindt en Dirk Kuyt die in Rotterdam Ahoy gaat boksen. En ook de collega’s van de praatprogramma’s Studio Voetbal en Humberto aan de beurt.

Dickpic-deskundigheid in Vandaag Inside

Een ander onderwerp, waarbij het bij Johan Derksen als ‘deskundige op velerlei gebied’ even mis ging, was de dickpics-affaire van Marc Overmars. René van der Gijp stelde dat het misschien verstandiger was geweest als Ajax hem eerst op non-actief had gesteld, maar dat de grootste zaak – die van The Voice of Holland – de boel in versnelling had gebracht. Daar ging men aan de Vandaag Inside-tafel niet op door, want Valentijn Driessen bracht in dat Overmars geen enkel idee had dat hij met het versturen van foto’s van zijn pielemuis ook maar iets fout had gedaan. „Hij moest echt overtuigd worden.”

René van der Gijp denkt dat het komt door het formaat van… nou ja, je begrijpt ‘m wel. Roxane Knetemann was oprecht verbaasd over wat Driessen vertelde en wilde nog de serieuze kant op. „Hij had níet het idee dat dat fout was? Okay…” Van der Gijp ging er weer overheen over dat formaat, maar gespreksleider Genee greep in. „Roxane, jij wilt een punt maken begrijp ik?” Wielercommentator Knetemann, die steeds beter in haar rol als gast komt overigens: „Ik begrijp sowieso niet dat mannen denken dat vrouwen het leuk vinden om een dickpic te krijgen.” „Niet alle mannen hoor”, reageerde Johan Derksen. „Maar drie aan deze tafel.”

Johan Derksen brengt ook iets in

De slappe lach brak aan diezelfde tafel al enigszins uit en Knetemann kon haar punt eigenlijk al niet meer maken. Vanuit het niets riep opnieuw Johan Derksen vervolgens ‘het is volgens mij ook typisch iets van mannen…’. Wilfred Genee, adrem: „Die hebben ook alleen maar een lul.” Roxane Knetemann, droog: „Dat klopt.”

Toen was het slappe lach-hek van de dam. Daar draagt het enorme gebulder van René van der Gijp natuurlijk ook nog eens  aan bij. Het kwam met Vandaag Inside vervolgens eigenlijk niet meer goed, want de lach bleef bij elk onderwerp boven tafel hangen. Hoewel:

Wat Johan Derksen nou toch bedoelde? „Ik heb van een vrouw nog nooit een foto van haar muts gehad.” Waarvan akte.

Wil je Vandaag Inside helemaal terugkijken? Dat kan hier.

Verbazing om Chateau Bijstand: Maxime Meiland heeft op school bij één vak niet echt opgelet

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Johan Derksen onbedoeld hilarisch in Vandaag Inside… en het kwam niet meer goed
Sluiten