Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 7 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Johnny de Mol ontkent mishandeling in HLF8, maar bij kijkers gaat dat er niet in

„Voor mij zijn er leukere dagen geweest”, zo begon Johnny de Mol gisteren zijn talkshow HLF8. Zijn ex, Shima Kaes, beschuldigt hem namelijk van mishandeling en de details van haar aangifte werden gisteren wereldkundig dankzij een artikel in HP/De Tijd. En die details, die liegen er niet om. Maar, zo richt De Mol zich naar zijn kijkers, „er is niks van waar”. Bij kijkers – en veel anderen – gaat dat er niet in.

„Ik heb zelfs nog even getwijfeld of ik hier wel zou gaan staan, omdat er een publicatie is verschenen waarin mijn ex mij ervan beschuldigt dat ik haar heb geslagen, geschopt en gewurgd”, zegt De Mol. Hij benoemt dat dit ‘verhaal’ hem al een jaar of twee achtervolgt en dat het gaat om een relatie van zeven jaar geleden. „Die relatie was echt niet allemaal harmonie en verdient geen schoonheidsprijs. Maar in alle eerlijkheid, met twee vingers in de lucht: er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan en van mishandeling is zeker geen sprake.”

Johnny de Mol ontkent mishandeling in HLF8

Volgens Johnny de Mol zou reageren op de beschuldigingen alleen maar leiden tot „een moddergevecht”. Ook zegt hij dat het heel moeilijk is om niet te reageren, maar dat dat de beste keuze is. „Wanneer het een zaak wordt, en zo ziet het er wel naar uit, zal ik mij verdedigen op de plek die daarvoor bestemd is”, sluit hij zijn statement af bij HLF8. „Wat mij betreft: over naar de orde van de dag, naar de bank!”, roept hij dan uit, waarna er luid applaus volgt in de studio.

Onder kijkers van HLF8 die ‘gewoon’ thuis waren, is dat applaus een stuk minder te merken. Velen trekken namelijk naar social media om aan te geven dat ze er niks van geloven. Maar vooral is er ongeloof over dat het lijkt alsof De Mol junior een hand boven het hoofd wordt gehouden. Denk bijvoorbeeld aan Lil Kleine, Ali B en Marco Borsato: zij werden meteen veroordeeld in de media. Maar de reactie op de mogelijke mishandeling door De Mol lijkt, vinden kijkers, achter te blijven.

Ook Jan Dijkgraaf – met zijn bekende ‘briefje van Jan’ – haakt in op het onderwerp: „Je zou maar bij Shownieuws zitten vanavond en integer willen zijn…” Vele anderen delen zo’n zelfde mening, of uiten ongeloof over het feit dat De Mol ontkent. Maar, het moet gezegd worden: social media én de ‘normale’ media zijn niet de rechters in deze zaak. Als dit tot een zaak komt, zoals De Mol zelf al zei, is het uiteindelijke oordeel aan de rechtbank.

Aangifte door Shima Kaes vanwege mishandeling

Kaes deed in 2020 aangifte tegen haar ex. Kort daarvoor hadden Johnny de Mol en zijn vader John de Mol al aangifte tegen haar gedaan voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed Kaes’ juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. Haar juridisch adviseur bevestigde gisteren na het artikel van HP/De Tijd dat Kaes afgelopen week is gehoord door de recherche naar aanleiding van haar aangifte.

In het artikel van HP/De Tijd staat onder meer een medisch dossier van Kaes. In dat dossier staat dat Kaes verscheidene bloeduitstortingen op haar lichaam had. „Ruzie met vriend met fysiek geweld”, zo concludeerde de huisarts op 27 mei 2015, volgens het tijdschrift.

De Mol junior zou Kaes geslagen en geschopt hebben, boven op haar zijn gaan zitten en aan haar haren hebben getrokken. Dat gebeurde in Tulum (Mexico), nadat ze ruzie kregen over het notoire cocaïnegebruik van Johnny de Mol, aldus de aangifte. In de bijlagen van de aangifte komt ook een screenshot voorbij, waarin De Mol zijn excuses aanbiedt.

Ook gaat er een audiofragment rond, waarop Johnny de Mol te horen is tijdens een ruzie met Kaes. Hij lijkt te bevestigen dat hij haar in ieder geval „hardhandig” heeft behandeld.

Wil je HLF8 terugkijken? Dat kan hier.

Hugo de Jonge in debat over deal mondkapjes Sywert van Lienden: erop of eronder?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.