Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen en René van der Gijp geloven Johnny de Mol niet: ‘Is natuurlijk gebeurd’

Johnny de Mol hangt al twee jaar lang een heftige beschuldiging boven het hoofd, die hij zelf ontkent. Zijn ex-vriendin beticht hem van mishandeling in de tijd dat ze een relatie hadden. Gisteravond werden de aantijgingen bij de VI-mannen aan tafel besproken. En Johan Derksen en René van der Gijp laten bij Vandaag Inside blijken dat ze De Mol niet geloven.

Ex-vriendin Shima Kaes deed aangifte tegen de Mol vanwege geweldsincidenten. Afgelopen woensdag zweerde De Mol in zijn eigen talkshow HLF8, met twee vingers in de lucht, dat hier niets van waar is. Johan Derksen stond vaker aan de kant van de familie De Mol, daar grapt hij ook regelmatig over in Vandaag Inside. John de Mol, de vader van Johnny, is namelijk zijn baas. Maar gisteravond namen de VI-mannen het niet op voor de jongste De Mol.

Johan Derksen en René van der Gijp geloven Johnny de Mol niet

Tafelgast en columniste Angela de Jong legt uit dat ze verbaasd was over een eerdere reactie van Derksen waarin hij het niet voor Johnny de Mol opnam. Derksen sprak in de aflevering van woensdag over de drank- en drugsproblemen van De Mol jr. en dat hij beter een tijdje uit beeld kan blijven. Hij noemde onder meer dat drank en drugs ervoor kunnen zorgen dat je dingen doet die je niet meer weet. „Daar kun je later heel veel spijt van hebben, maar het is wel makkelijk om te zeggen: ‘Het is niet gebeurd’.”

Het dossier dat er ligt tegen De Mol is, zoals De Jong uitspreekt, „niet mals”. Daarna reageert René van der Gijp: „Het is natuurlijk gebeurd.” Volgens Derksen moeten we huiselijk geweld in Nederland niet bagatelliseren.

Kritiek richting de Mol in Vandaag Inside

Overigens vonden zowel Van der Gijp als Derksen eerder dat sommige BN’ers de afgelopen tijd erg hard werden aangepakt. Zij spraken onder meer uit dat Marco Borsato en Ali B geen normaal leven meer kunnen leiden. En dat het onderzoek naar de aantijgingen rondom de The Voice wel erg lang duurt.

Ook het feit dat Johnny de Mol een eigen talkshow heeft wordt bekritiseerd aan tafel. HLF8 valt onder de vleugels van zijn vader John de Mol en volgens de VI-mannen beschikt De Mol jr. niet echt over presentatie-talent voor een talkshow. Daarnaast vindt De Jong het ook gek dat hij een talkshow kreeg terwijl er zo’n aanklacht boven zijn hoofd hing. „Het is niet niks, poging tot doodslag”, stelt zij. Volgens Derksen kan De Mol door de aanklacht nooit een kritische vraag stellen.

Wil je de hele uitzending van Vandaag Inside bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier

Veel steun voor Jaimie Vaes nadat ze aangifte doet tegen Lil Kleine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.