Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers storen zich aan carnaval-uitspraken Beau van Erven Dorens: ‘Snapt het niet’

Beau-kijkers van vooral onder de rivieren waren gisteravond niet blij met de langetermijnvisie van viroloog Marion Koopmans. Ook konden zij de carnaval-uitspraken van presentator Beau van Erven Dorens helemaal niet waarderen. Want volgens de presentator kunnen we carnaval toch gewoon verplaatsen?

OMT’er en viroloog Marion Koopmans vertelde aan tafel bij Beau over de huidige coronasituatie. Maar met carnaval in het vooruitzicht lijken vooral kijkers van onder de rivieren daar niet heel blij mee. De burgemeesters van de zuidelijke provincies en minister Dilan Yesilgöz kwamen kwamen gisteren namelijk bij elkaar om te praten over de verkleedtraditie. Carnaval verbieden lijkt onmogelijk, maar het handhaven van coronaregels wordt geen makkelijke opgave. Bij Beau hebben Koopmans en de presentator zelf daar wel een idee over.

Kijkers storen zich aan uitspraken Beau van Erven Dorens over carnaval

OMT’er Koopmans denkt aan tafel hardop mee over de aanpak van carnaval. „Heel veel testen, dat zou goed zijn. Hoe meer mensen gevaccineerd en geboosterd, hoe beter.” Volgens haar valt carnaval op een moment dat er een coronapiek verwacht wordt.

Van Erven Dorens gelooft niet dat carnavalvierders zich het feest laten ontnemen. Hij schetst daarna even een beeld van zijn perceptie van carnaval. „Je gaat van kroeg naar kroeg en je moet natuurlijk met iedereen tongen. Je moet zoveel mogelijk speeksel uitwisselen. En je moet ook nog uit allemaal glazen gaan drinken.” Maar daar slaat de presentator volgens kijkers de plank volledig mis. Want carnaval is volgens hen veel meer dan de definitie van Van Erven Dorens.

Marion Koopmans wil feestdagen verplaatsen

Verder komt de langetermijnaanpak voor de pandemie ter sprake, waar Koopmans en crisisonderzoeker Bas Kolen wel een idee over hebben. Wat volgens hen daarbij hoort? Zelftesten, vaccineren van kwetsbaren en een coronaweerkaart. Maar ook de vakantieverdeling komt ter sprake.

Want deskundigen verwachten coronapieken in de winter. „Dan moet je je dus afvragen of je in de wintermaanden die hele grote feesten moet doen”, zegt Koopmans. Daar maakt ze een bruggetje naar carnaval. „Misschien moet het toch bespreekbaar zijn om dat te verschuiven.” Waar Van Erven Dorens op reageert: „Ik denk dat ze daar heel blij mee zijn, want het regent altijd met carnaval.” Daarna oppert de presentator om carnaval in mei te vieren. En daar maakt hij volgens kijkers wederom een inschattingsfout. Want, blijkt uit de reacties, aan carnaval moet je niet komen.

Wil je de hele uitzending van Beau bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier.

Toch geen 2G-beleid: meerderheid van de Kamer is tegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers storen zich aan carnaval-uitspraken Beau van Erven Dorens: ‘Snapt het niet’
Sluiten