Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers smullen van laatste Denkend aan Holland met ‘bescheiden kledingkeuze van Janny’ en ‘vraatzuchtige teckel’

André van Duin en bakvriendin Janny van der Heijden voeren voor Denkend aan Holland door de Friese wateren. Gisteren was de laatste aflevering van het programma, tot grote spijt van veel kijkers. Want in het ‘feel good’-programma zijn de bescheiden kledingkeuze van Janny en teckel Nhaan die de stempelkaart opeet, het meest spectaculair. En kijkers hebben blijkbaar behoefte aan wat kneuterigheid op televisie.

De afgelopen vijf weken konden kijkers genieten van de avonturen van Van Duin en Van der Heijden, die in vier afleveringen een alternatieve Elfstedentocht voeren, uiteraard door Friesland. 25 jaar geleden werd daar de laatste Elfstedentocht geschaatst.

De kledingkeuze van Janny in Denkend aan Holland

Het programma kreeg al meerdere malen op internet lovende reacties. Dit omdat kijkers geen genoeg kregen van de komische interactie tussen Van der Heijden en Van Duin. Ook wordt op Twitter onder meer de kledingkeuze van het stel meermaals besproken. Of zoals Van Duin het zelf bestempelt: dat „Janny iets eenvoudigs heeft aangetrokken”. Daarbij kreeg de kijker een beeld van de presentatrice waarop ze met bontmuts op en gouden oorbellen in de erwtensoep inschenkt. Ook in andere afleveringen viel de kleding van het presentatieduo kijkers al op. Zo wisselden ze regelmatig van outfit en vooral Janny koos voor extravagante looks.

https://twitter.com/drhakdrhaai/status/1485357584957812743

André van Duin en Janny van der Heijden komisch duo

De kracht van het programma lijkt naast de humor ook de kneuterigheid te zijn. Zo schrijft een twitteraar dat het best prettig is om na „zo’n week” een programma te zien waarbij „het grootste probleem is dat de teckel de stempelkaart van Janny heeft opgegeten”. Dat zorgde nog voor spanning en sensatie in de laatste aflevering. Want doordat hond Nhaan vraatzuchtig de stempelkaart verscheurde, leek bijna de hele Elfstedentocht voor niks geweest. Gelukkig liep het avontuur goed af en het duo behaalde uiteindelijk de finish van de tocht.

Kijkers loven Friesland en presentatieduo

Op Twitter zijn kijkers wederom lyrisch over de uitzending van Denkend aan Holland. Ook schrijven veel twitteraars dat door dit programma maar weer blijkt hoe mooi Nederland, en met name Friesland, is. Dat gisteren de laatste aflevering was, vinden veel kijkers jammer. Menig kijker verheugde zich op de avonturen van Van der Heijden en Van Duin. Op naar het volgend seizoen?

Wil je de hele uitzending van Denkend aan Holland bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier

Kijkers genieten van bijzondere band Fresia en Sahil in Wie Is De Mol?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.