Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 18 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Johnny de Mol in HLF8 over Jeroen Rietbergen: ‘Lul de behanger’

Ook Johnny de Mol – uiteraard ‘zoon (en neef) van’ – moest er gisteren aan geloven: het gesprek van de dag. De perikelen rond The Voice of Holland spelen al sinds dit weekend en er komt steeds meer naar boven uit de beerput. Tijdens zijn talkshow HLF8 op SBS6 ging het natuurlijk ook over de schokgolf die momenteel door showbizzland gaat.

Jeroen Rietbergen, de voormalige vriend van zijn tante Linda de Mol, is volgens Johnny „een ongelooflijke klootzak”. Rietbergen erkende, vrij snel nadat er beschuldigingen naar buiten kwamen, zijn misdragingen. Hij legde zijn werk neer. Johnny de Mol: „Hij (Rietbergen, red.) is een lul de behanger, maar tegelijkertijd moet ik erbij zeggen: we houden ook van hem.”

Tijdens het gesprek over The Voice bij HLF8 was de presentator zichtbaar geëmotioneerd. Eerder liet hij al weten het ‘dubbel’ te vinden om tijdens zijn talkshow over The Voice te moeten praten, omdat er familieleden bij betrokken zijn.

Hieronder kun je de aflevering kijken:

Johnny de Mol praat over The Voice bij HLF8

Dit weekend sijpelden er langzaam maar zeker meer beschuldigingen naar buiten rondom mensen die bij The Voice of Holland werk(t)en. De eerste die naar buiten kwam met een statement (lees: bekentenis) was Jeroen Rietbergen, bandleider bij het programma en partner van Johnny’s tante Linda de Mol. Hij gaf toe dat hij „relaties van seksuele aard” heeft gehad met mensen die bij de talentenjacht betrokken waren. Linda de Mol liet gisteren weten de relatie met haar vriend te hebben verbroken en voorlopig niet te werken. Tegen coach Ali B is aangifte gedaan.

In HLF8 ging het ook over John de Mol, de bedenker van The Voice. Johnny kon niet zeggen of zijn vader wist van wat er allemaal speelde met Rietbergen. Hij neemt aan van wel, maar „ik weet niet hoe dat toen allemaal is afgehandeld”. Hij heeft zijn vader, die nog niet op het nieuws heeft gereageerd, daar naar eigen zeggen nog niet over gesproken.

‘Tegenstrijdige gevoelens’

De presentator begon de aflevering van zijn talkshow met een boodschap over het nieuws. „Ik word overspoeld door tegenstrijdige gevoelens die ik tegelijkertijd ervaar, maar allereerst is het natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen die daadwerkelijk met de misdragingen in aanraking zijn gekomen en dat zij in deze positie zitten had nooit mogen gebeuren”, zei De Mol. „En tegelijkertijd vind ik het ook vreselijk voor de mensen aan de andere kant, want die pijn en dat verdriet en die schaamte zijn momenteel voor mij van heel dichtbij voelbaar.”

De Mol wacht verder de uitzending van donderdag af van het BNNVARA-programma BOOS, waarin de verhalen rond The Voice worden behandeld. „Tot die tijd kunnen we er eigenlijk weinig over zeggen omdat we het ook gewoonweg nog niet weten.”

Kijkers steunen Johnny

HLF8-kijkers steken Johnny de Mol een hart onder de riem nadat ze zagen hoe moeilijk dit onderwerp voor hem was. Op sociale media zijn de kijkers vol lof over hoe de presentator het aanpakte. „Hoe het ook gaat lopen, wat een klasbak is deze vent. Met je hoofd op zender, live ook nog. En dan zo open. Diepe buiging”, schrijft iemand bijvoorbeeld. Velen dachten ook te zien dat het „bijna niet te doen” was voor De Mol.

Ook The Voice Kids en Voice Senior stopgezet, Waylon en Glennis Grace wachten af

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.