Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkers niet onder indruk van The Roast of Hans Klok: ‘Trek hem van het podium af’

Illusionist Hans Klok kreeg er gisteravond flink van langs tijdens The Comedy Central Roast of Hans Klok. Onder andere Karin Bloemen, Giel de Winter en Henk Westbroek maakten de illusionist op komische wijze met de grond gelijk. Maar niet iedereen was te spreken over de grappen dit jaar.

Zo viel er na bijna elke grap van rapper Sjaak tijdens de openingsact een stilte en spraken de ongemakkelijke blikken van het publiek boekdelen. Volgens een kijker maakte hij „meer geluiden dan nuttige zinnen of überhaupt grappen”. Ook lijkt het erop alsof hij flink onder invloed was van de champagne. Een ongemakkelijk gezicht, aldus vele kijkers.

Maar ook het bijzondere ‘kostuum’ van Stefano Keizers leidde tot veel commotie. Tot grote verbazing van het publiek komt de cabaretier poedelnaakt het podium opgelopen. „Hij is echt gek”, klinkt het uit het publiek. Henry van Loon noemt het „een nare droom waarin we terecht zijn gekomen.”

Op Twitter noemt iemand Stefano een „naakte debiel achter de desk, wat beter niet uitgezonden had kunnen worden”. Toch zijn er ook mensen die de actie van Keizers kunnen waarderen. „Hij gaf een super preek, het was gewoon kunst. Hij kreeg niet voor niets een daverend applaus. Trending zou het moeten zijn.”

De grove grappen van Henry van Loon lijken het best in trek te zijn. „Laten we maar zeggen dat het goed is dat Henry aanwezig is”, klinkt het op Twitter. Sommige kijkers zijn zelfs van mening dat Henry van Loon de hele uitzending in zijn eentje heeft gedragen.

Kijkers missen de roast van Peter Pannekoek

Toch missen veel kijkers de genadeloze grappen van Peter Pannekoek. Tijdens de eerste roast in 2016 kreeg hij veel lof door de manier waarop hij de vergelijking maakte tussen Gordon en Donald Trump – toen nog president van Amerika.

„Dit kan een bepalend moment zijn in onze geschiedenis”, zei hij destijds. „Ik doe mee om jullie te waarschuwen. Vijf jaar geleden deed een man mee met de Comedy Central Roast in Amerika. Zijn naam was Donald Trump. Een paar jaar later werd hij gekozen tot president. Ik ben hier om jullie te waarschuwen en te voorkomen dat Gordon over een paar jaar onze president is.”

Volgens Stichting KijkOnderzoek is deze editie de minst bekeken Nederlandse roast van Comedy Central tot nu toe. De roasts van Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B, die Comedy Central de afgelopen jaren organiseerde, trokken allemaal meer kijkers naar de komediezender.

Veronica Inside-studio afgebroken in allerlaatste aflevering: ‘Daar gaat de bar’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers niet onder indruk van The Roast of Hans Klok: ‘Trek hem van het podium af’
Sluiten