Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 21 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Peter Pannekoek ‘wint’ The Roast of Gordon

Als iemand The Roast of Gordon dinsdagavond had kunnen winnen, dan was die eer zonder twijfel naar cabaretier Peter Pannekoek gegaan. Afgaande op de reacties van kijkers op social media, was de oud-DWDD maandafsluiter de scherpste grappenmaker van de avond.

https://twitter.com/HaraldClose/status/811481099847303173

Eerder liet Comedy Central aan Metro weten dat Peter als enige van de roasters zijn eigen grappen had geschreven. De rest werd bij hun grappen geholpen door een schrijversteam dat bestond uit Menno Stam, Wilco Terwijn, Vincent Geers, Dennis van de Ven, Pieter Jouke en Jurg van Ginkel. In de roast van Pannekoek was het vooral de manier waarop hij de vergelijking maakte tussen Gordon en Donald Trump, die hem op veel lof kwam te staan. Bekijk zijn vlammende betoog hieronder:

The Roast of Gordon – Peter Pannekoek vs Jörgen Raymann

Geen genade met Peter Pannekoek. #GordonRoast

Gepostet von Comedy Central Nederland am Dienstag, 20. Dezember 2016

Maar liefst een kleine half miljoen mensen keek dinsdagavond naar The Roast of Gordon op Comedy Central. Stichting Kijkonderzoek laat weten dat de eerste Nederlandse editie van The Roast door 464.000 mensen is bekeken. De show van de veroverde daarmee een plek in de kijkcijfer top 25 van dinsdag.

Peter temidden van zijn collega's en roastee Gordon./ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peter Pannekoek ‘wint’ The Roast of Gordon
Sluiten