Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 7 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Sergio Vyent en zijn ‘turbulente jeugd’ maken indruk in Boerderij van Dorst: ‘Op m’n elfde liep ik weg’

Raven van Dorst boekt met haar Boerderij van Dorst behoorlijk wat succes. Kijkers zijn lovend over de humor van de presentator en de ‘no nonsens’-mentaliteit waarmee Raven de gasten iedere week ondervraagt. Ook gisteren werd de aflevering door kijkers geprezen. Zo vertellen presentator Filemon Wesselink en First Dates-gezicht Sergio Vyent eerlijk over hun liefdesleven en soms turbulente jeugd.

Een paar geiten, een moestuin, spelletjes en een kampvuur en je hebt blijkbaar een succesformule voor een programma te pakken. Van Dorst maakt van een eigen droom iets waar menig Nederlander graag naar kijkt. Zelfvoorzienend leven op een boerderij. Daarvoor nodigt Raven allerlei bekende Nederlanders uit, die een handje komen helpen. Zo kwamen eerder Frans Bauer, Ronnie Flex, Martien Meiland en Caroline van der Plas al voorbij.

Filemon Wesselink over vaderrol

Dit keer is het de beurt aan presentator Filemon Wesselink en First Dates-gastheer Sergio Vyent. Wesselink vertelt in de aflevering openhartig over zijn jeugd en de relatie met zijn vader. Die soms streng voor hem was. „Mijn vader was niet goed in het geven van complimentjes. Hij was bezig met ‘hoe kan iets nog beter, nog effectiever, nog sneller’. Het is vervelend, maar het heeft me ook iets gebracht.” De prestatiedrang zit er behoorlijk in bij Wesselink. En dat ervaart zijn zoontje soms ook. „Mijn zoontje voelt aan alles dat ik tevreden ben als hij wint met voetbal, of als hij heel goed speelt. Als hij presteert eigenlijk.”

Sergio Vyent liep op zijn elfde weg van huis

Later in het programma wordt ook de jeugd van Vyent besproken. Volgens Van Dorst ademt alles rondom Vyent romantiek. Zelf vertelt hij dat zijn jeugd „turbulent” was. Zijn ouders waren jong. „Een tienermoeder”, noemt Van Dorst het. De First Dates-gastheer gaat kindertehuis in en uit. Op zijn elfde besloot de jonge Vyent om weg te lopen. Volgens hem „de beste keus” voor zichzelf. Hij meldde zichzelf bij de Kinderbescherming en kwam later in een pleeggezin terecht. „Wat een heftig verhaal”, reageert Van Dorst.

Toen Vyent zelf kinderen kreeg, werd hij geconfronteerd met het feit dat zijn ouders hem niet wilden. Later worstelde de gastheer veel met verlatingsangst. Hij zag z’n biologische ouders nog wel, maar ze kenden elkaar amper en excuses konden de boel niet helen. „Dan moet je het echt loslaten.” Kijkers zijn geraakt door het verhaal van Vyent en loven zijn sympathieke houding.

Liefdesverdriet bij Boerderij van Dorst

Door de aanwezigheid Vyent komt het thema liefde vaak terug. Later aan tafel vertelt Wesselink over zijn scheiding. Na negen jaar stopte zijn huwelijk. „Het was een deuk voor mijn zelfvertrouwen. Wie gaat er nou bij mij weg? Hoezo ben ik niet leuk? Hoe bestaat dat eigenlijk?” Hij vertelt dat hij een aantal weken „helemaal naar de tyfus ging”. Met veel drank en weinig slaap.

Ook Van Dorst doet een boekje open over liefdesverdriet. „Dat ken ik wel, afwijzing. Vroeger op de middelbare school werd ik veel afgewezen. Afwijzing is voor mij de norm.”

Wil je de hele uitzending van Boerderij van Dorst bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier

Loiza Lamers dapper en openhartig in docu Videoland: Altijd Al Loiza

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sergio Vyent en zijn ‘turbulente jeugd’ maken indruk in Boerderij van Dorst: ‘Op m’n elfde liep ik weg’
Sluiten