Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 30 sep 2021

Tegenpolen Frans Bauer en Ronnie Flex in Boerderij van Dorst: ‘Ik ben ijdel hoor, pas op’

In de nieuwe aflevering van Boerderij van Dorst nodigt Raven weer een interessant duo uit. Dit keer mogen Frans Bauer en Ronnie Flex meehelpen op de boerderij en dat levert emotionele tv op.

Flex is inmiddels gestopt met blowen, na een lange periode van verslaving. In het programma onthult de rapper dat hij er op een gegeven moment zo onverschillig van werd dat het hem „allemaal niet meer uitmaakte”. Het levert weer een nieuwe aflevering op, met intieme gesprekken.

Bauer komt aanrijden in een auto, die hij een aantal jaar na het overlijden van zijn vader heeft gekocht. Een moeilijke aankoop volgens de zanger, omdat hij altijd auto’s kocht met zijn vader. „Ik denk dat je sommige dingen nooit helemaal verwerkt”, zegt Bauer tegen Raven. „Voor mijn gevoel is mijn vader er nog.”

Ook onthult de volkszanger dat hij best wel ijdel is. „Ik heb zelfs een haartransplantatie gehad”, aldus Bauer. Waarop Van Dorst reageert: „Oh, ze zijn wel een paar stukkies vergeten.”

Bauer en Flex missen hun vader, allebei op hun eigen manier

Tussen het klussen door spreekt Raven op intieme wijze met de rapper en zanger over de dood. Het blijkt dat de twee -misschien onverwacht – veel met elkaar gemeen hebben. Beide missen hun vader, alhoewel die van Ronnie Flex nog leeft. Tussen het klussen door vertelt vertelt Flex hoe zijn vader vertrok naar de Verenigde Staten om zijn muzikale droom te verwezenlijken. Hij was 13 jaar toen zijn vader vertrok. „Dat deed wel pijn.” Flex en Bauer hebben beide één duidelijk doel in het leven: een goede vader zijn voor hun kinderen. Want uiteindelijk draait het daar allemaal om.

Vorige week in Boerderij van Dorst maakte Raven een geitenweide met Eva Jinek en Marieke Lucas Rijneveld. Ook haalden ze een hok voor de dieren en molken ze ze. Er is inmiddels al veel werk verzet op de boerderij, maar gelukkig blijven er nog genoeg klusjes over om Ravens droom om zelfvoorzienend te leven te realiseren.

Daarom zet de presentator de rapper en zanger ook deze keer weer flink aan het werk. Om een vijver te bouwen, begint het drietal een gat te graven. Ook zien kijkers hoe ze op pad gaan om planten en vissen aan te schaffen voor in het water. Daarnaast planten ze iets heel anders, namelijk hop, het hoofdingrediënt om bier mee te brouwen. En daarmee gaat weer een droom van Raven in vervulling.

Ook deze week zijn kijkers weer enthousiast over de aflevering, die wederom bestaat uit luchtige gesprekken, maar ook emotionele momenten. Zo zegt een kijker: „Ik wil ook wel langskomen. Je haalt echt ‘t beste in mensen naar boven”. Een ander: „Ik word hier helemaal gelukkig van!”

Boerderij van Dorst terugkijken? Dat kan via deze link.

Discussie tussen Frits Wester en Frans Bauer over vaccineren: ‘Laat je het stiekem doen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tegenpolen Frans Bauer en Ronnie Flex in Boerderij van Dorst: ‘Ik ben ijdel hoor, pas op’
Sluiten