Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 7 okt 2021

Remy Bonjasky verdedigt vaccinatiekeuze aan Jinek-tafel: ‘Het is weer drie tegen één’

De discussie over de coronapas is nog niet voorbij. Ook niet aan tafel bij talkshow Jinek, waar het onderwerp weer ter sprake kwam gisteravond. Oud-kickbokser Remy Bonjasky zit aan tafel als niet-gevaccineerde en verdedigt zijn standpunt.

Zanger Gerard Joling en Remy Bonjasky zitten aan tafel om eigenlijk over een ander onderwerp mee te praten. Maar ook aan hen wordt gevraagd hoe ze over de coronapas denken. Gerard Joling is groot voorstander, maar Bonjasky vindt als niet-gevaccineerde al die pasjes „vreselijk”, spreekt hij uit.

Remy Bonjasky tegen coronapas bij Jinek

„Ik wil ook bij de maatschappij horen. Maar als je nu erbij wilt horen, moet je zo’n pas aanvragen. Ik ben niet gevaccineerd en ik wil dat niet.” De oud-kickbokser benadrukt dat hij voor de uitzending wel getest is. „Wees niet bang allemaal, ik ben getest.” Hij vervolgt zijn pleidooi: „Ik vind het vreselijk. Je sluit toch mensen uit die niet gaan voor die vaccinatie.”

D66’er Jan Paternotte begrijpt Bonjasky niet helemaal. „Je sluit mensen uit? Je bent net getest? Dan kan je alsnog naar binnen.” Maar de coronapas is volgens Bonjasky niet de oplossing. „Ik ben een gezonde gozer. En ik denk dat we allemaal meer moeten denken aan ons immuunsysteem en lifestyle.” Want daar valt volgens Bonjasky nog wel wat winst te behalen. „Zodra we allemaal dat prikje hebben gehad, doen we nog steeds alsof alles weer kan. Mensen moeten stoppen met roken, met drank naar binnen gooien en ongezond leven. Daar moet meer op gepromoot worden door de overheid. In plaats van handen wassen, vaccineren en anderhalve meter.”

Bonjasky promoot gezonde lifestyle

Paternotte, Joling en later ook hoogleraar Bas Bloem haken in en zijn het niet eens met Bonjasky’s visie. Maar dan onderbreekt de oud-kickbokser hen. „Ho ho ho, dit is een plaatje dat we elke keer aan tafel hebben. Een persoon die tegen is en twee, drie mensen die aanvallen. Rustig aan.” Joling grapt dat hij „helemaal geen zin” heeft om Bonjasky aan te vallen. „Ik maak een keuze voor mijn eigen lichaam”, vervolgt de oud-kickbokser. „Maar ik wil nog steeds bij de maatschappij horen. Nu moet ik voordat ik ergens naar binnen ga een coronapas laten zien. Ik ben ontzettend gezond en heel veel mensen zijn dat gewoon niet.” Dan kijkt hij Paternotte aan. „Jij promoot graag vaccinatie. Ik promoot graag een andere lifestyle.”

Wil je de hele uitzending van Jinek bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier

Sergio Vyent en zijn ‘turbulente jeugd’ maken indruk in Boerderij van Dorst: ‘Op m’n elfde liep ik weg’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Remy Bonjasky verdedigt vaccinatiekeuze aan Jinek-tafel: ‘Het is weer drie tegen één’
Sluiten