Esther van Dijk
Esther van Dijk Films & series 7 okt 2021

Netflix verhoogt prijzen in Nederland: dit betekent het voor jou

De meeste Nederlandse Netflix-abonnees gaan per direct meer betalen per maand. Abonnees met een standaard-account gaan 3 euro meer per maand betalen, en abonnees met een premium-account 2 euro extra. Voor het basis-account blijft de prijs gelijk. Dat meldt Netflix op de eigen website.

Hieronder zie je wat er precies verandert per abonnement.

Netflix verhoogt prijzen

De drie abonnementen die Netflix aanbiedt zijn basis, standaard en premium. Het verschil van de abonnementen zit ‘m vooral in de beeldkwaliteit en het aantal schermen waarop je kunt kijken. Iemand met een basis-account heeft onder andere geen HD-kwaliteit en kan op 1 scherm tegelijkertijd kijken. De prijs van dit abonnement blijft 7,99 euro.

Het meest gebruikte abonnement is het standaardabonnement. Met dit abonnement kun je onder andere met twee schermen tegelijk kijken en heb je beeldkwaliteit in HD. Dit abonnement gaat van 10,99 naar 13,99 euro per maand. Dat is een stijging van maar liefst 27 procent.

Het laatste abonnement voor de fijnproevers en grootgebruikers is het premiumabonnement. Met dit abonnement kun je onder andere op vier schermen tegelijk kijken en heb je Ultra HD kwaliteit. De maandelijkse kosten van dit abonnement stijgen van 13,99 naar 15,99 euro. Dit is een stijging van 14 procent.

Dit is de eerste keer in vier jaar dat Netflix de prijzen verhoogt in Nederland. Dit keer gelden de hogere prijzen niet alleen voor nieuwe abonnees, maar ook voor bestaande abonnees. Als reden voor de verhoging zegt het bedrijf dat de hogere tarieven „de investeringen in nieuwe tv-series en films en de verbeteringen aan ons product weerspiegelen”.

Duurdere Netflix-abonnomenten

Mensen op Twitter vinden de prijsstijging onbegrijpelijk, termen als ‘piraterij’ en ‘hyperinflatie’ worden genoemd. Ook geeft een enkeling aan zijn abonnement op te zeggen. Maar wees nou eerlijk, met de koudere dagen in het vizier, hoe overleef je zonder Netflix?

Hieronder zie je een overzicht van alle streamingdiensten in Nederland met bijbehorende maandtarieven.

Sergio Vyent en zijn ‘turbulente jeugd’ maken indruk in Boerderij van Dorst: ‘Op m’n elfde liep ik weg’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Netflix verhoogt prijzen in Nederland: dit betekent het voor jou
Sluiten