Judith Tielemans
Judith Tielemans Opvallend 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoveel levert de laatst gedragen mini-jurk van Amy Winehouse op bij veiling

De mini-jurk die zangeres Amy Winehouse tijdens haar laatste optreden droeg voordat ze overleed, gaat begin november onder de hamer bij het Amerikaanse veilinghuis Julien’s Auctions. Winehouse droeg de jurk ruim tien jaar geleden tijdens een festival in de Servische hoofdstad Belgrado, toen ze zwaar onder invloed op het podium stond.

Door haar toestand werd haar optreden niet erg gewaardeerd door toeschouwers. Een maand later werd de zangeres op 27-jarige leeftijd dood aangtetroffen in haar huis in Londen. De doodsoorzaak? Alcoholvergifiting. De organisatie van het veilinghuis denkt dat de jurk tenminste 17.000 euro kan opbrengen, meldt het Britse blad The Sun.

Opbrengst van de jurk van Amy Winehouse wordt gedoneerd

„Amy Winehouse is een uniek en opvallend muziekicoon, met haar enorme kracht en uitstraling wist ze veel mensen te bereiken”, zegt Martin Nolan, de directeur van het veilinghuis. Naast de jurk worden er ook tasjes, bh’s, tekeningen en andere persoonlijke spullen van de Britse zangeres geveild. Alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan de stichting die haar ouders hebben opgericht voor jonge mensen die kampen met verslavingen.

Het is niet de eerste keer dat een kledingstuk van de overleden zangeres is geveild. In 2011 werd de jurk die Winehouse droeg op het succesvolle album ‘Back to Black’, voor 50.000 euro verkocht. Haar vader Mitch Winehouse reageerde destijds enthousiast op de verkoop: „We zijn dolblij, dit is een prachtig begin van de stichting. We gaan morgen een goed doel bezoeken voor daklozen, dus het geld gaat meteen naar een goede zaak.”

Nieuwe film over Amy Winehouse in de maak

De vader van Winehouse kwam in de documentaire Amy niet goed uit de verf. In de beelden lijkt het erop alsof de vader van de beroemde zangeres er alles aan doet om een graantje mee te pikken uit het succes van de zangeres. Ook toen Winehouse zich aan het randje van de dood bevond, leek haar vader uit te zijn op geld en roem. In een interview met The Mirror laat hij weten niet blij te zijn met de documentaire.

De 69-jarige man werkt daarom aan een nieuwe film, die het leven van zijn beroemde dochter opnieuw zal weergeven. In deze film zal de vader van Winehouse zelf de touwtjes in handen houden. Zo zou hij zelf mogen bepalen wie Amy gaat spelen en wie de regie voor zijn of haar rekening neemt. Als het aan Mitch ligt, komt de film over een jaar uit.

Deze nummers werden het meest gedraaid de afgelopen tien jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.