Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 24 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Angela de Jong verrast door Televizier-Ring (en kijkers Op1 door haar)

De Kinderen van Ruinerwold, Een Huis Vol en Mocro Maffia zijn de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2021. Dat werd gisteravond bekendgemaakt. En daar vond Angela de Jong in Op1 iets van, net als de kijkers (die overigens vooral ingaan op het feit dat zij weer aan tafel mocht aanschuiven).

Wie anders dan AD-columniste en tv-deskundige Angela de Jong moest in Op1 haar licht over de nominaties voor de grootste televisieprijs van ons land laten schijnen, zou je zeggen. Misschien niet geheel onverwacht, maar talkshowhost Jort Kelder kondigde haar aan met ‘Angela is verbaasd’.

Genomineerden Televizier-Ring

De Kinderen van Ruinerwold, Een Huis Vol en Mocro Maffia dus, als genomineerden voor beste programma van het jaar, de belangrijkste categorie van de Gouden Televizier-Ring. Een van de drie wordt de opvolger van Over Mijn Lijk van Tim Hofman. De Kinderen van Ruinerwold is de favoriet van Metro trouwens. In de rubriek Blik op de Buis noemden we de docu over Gerrit Jan van D. en zijn kinderen die hij negen jaar in afzondering hield al ‘goeiedag, wat indrukwekkend’.

Natuurlijk zijn er nog meer nominaties, zoals de Televizier-Ster Presentatrice en Presentator. Bij de dames zijn dat Hélène Hendriks, Marieke Elsinga en Nikkie de Jager. Bij de mannen komen André van Duin, Arjen Lubach en Fred van Leer voor de prijs in aanmerking. Als het om online videoseries gaat strijden Giro di Tietema, Jachtseizoen en Linda’s Kankerverhaal om de eer. In de categorie talent van het jaar maken Rob Kemps, Raven van Dorst en Monica Geuze een kans op een ring.

Angela de Jong over de nominaties

Nogmaals, wie anders dan Angela de Jong mocht zich gisteravond in Op1 uitspreken over de Televizier Ring-nominaties. Iets wat veel kijkers juist ook weer tegen staat, dat dan weer wel (alwéér zij?). De Jong mocht ook een moment van de dag noemen. Voor haar was dat de 12-jarige jongen die zich tegen corona wil laten vaccineren om zijn zieke oma te kunnen bezoeken. En dat terwijl zijn vader fel tegenstander van vaccineren is en daarom naar de rechter te stappen om zijn zoon tegen te houden. „Dat raakt mij. De jongste lijkt me de slimste van het gezin.”

Geraakt door de nominaties voor de Gouden Televizier-Ring is Angela de Jong veel minder, maar verrassend vindt zij de titels wel. „Zeer verrassend. Als ik m’n geld erop had gezet, dan was het in elk geval op het Songfestival, wat gigantische kijkcijfers heeft getrokken en waar we met z’n allen erg trots op waren. En Even Tot Hier met 2 miljoen kijkers.” Jort Kelder wilde weten hoe ‘dit toch kan’. Angela de Jong: „Het is een beetje de wet van de Televizier-Ring, want die verrassen wel vaker. Boer Zoekt Vrouw waar we met 5 miljoen mensen naar kijken heeft ‘m ook nog nooit gewonnen.” Verrast of niet, De Jong voegde eerlijk toe: „De genomineerden zijn wel drie fantastische programma’s. De kijker waardeert echte verhalen en het echte leven achter de voordeur. En Morco Maffia, hoe je het ook wendt of keert, is ook het echte leven inmiddels.”

Wie gaat winnen volgens Angela de Jong?

Als Angela de Jong nu haar geld op een winnaar van de Televizier-Ring moet zetten, zou ze dat durven? „Nee. Ik denk dat ze alledrie veel kans maken. Ik verheug me vooral op de grote families uit Een Huis Vol die straks over de rode loper bij Carré gaan. Nogmaals, het verrast me. Maar ik vind het heel leuk dat daar voor gestemd is.” Ze gunt het alle genomineerden overigens.

Waar de kijkers van Op1 over verrast zijn, is vooral het aantal keren dat Angela de Jong aan de talkshowtafel(s) mag aanschuiven. Verschijnt zij in beeld, dan is op social media meteen het hek van de dam. Het maakt amper uit wat ze zegt.

Niet netjes, maar vaak gaat het ook over hoe Angela eruit ziet. Je moet maar tijd over hebben omdat te twitteren, zullen we maar zeggen.

En verder… hier vind je nog een aantal reacties.

https://twitter.com/AntiWindturbine/status/1441149231729758208

https://twitter.com/RuudHouweling/status/1441147432713146369

Toch nog een medestander en iets over inhoud:

Jan Terlouw een hit bij College Tour: de hoogtepunten én zijn waardevolle advies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.