Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Binnenland 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Achttien Albert Heijn-winkels in Amsterdam dichtgeplakt met lijm

Een bizarre ontdekking vanmorgen voor medewerkers van achttien Albert Heijn-filialen in Amsterdam. Ze konden hun winkel niet binnen omdat de sloten van hun werkgever waren dichtgelijmd.

Denk je rustig naar je werk te gaan met het weekend in zicht, sta je eerst nog een tijd buiten. Dat overkwam de medewerkers van achttien filialen van supermarktketen Albert Heijn in Amsterdam. De sloten van de deuren en rolluiken van de winkels waren ergens tussen sluitingstijd en openingstijd vannacht dichtgelijmd.

Winkels Albert Heijn dichtgelijmd

Het betekende voor vroege klanten ook dat het iets langer wachten was om boodschappen te kunnen doen. Normaal gaat de Albert Heijn om 8 uur open, maar bij de meeste dichtgelijmde Appies was dat iets later. Uiteindelijk waren rond een uur of 10 alle Albert Heijn-panden weer open.

„Sommige winkels konden vrij snel open worden gemaakt, bij andere duurde het ietsje langer”, zegt een woordvoerder van de supermarktketen. „Medewerkers hebben dus maximaal twee uur moeten wachten.”

Onderzoek naar dichtlijmen AH

Het opmerkelijke is dat filialen verspreid door de stad werden dichtgelijmd en de dader of daders niet alleen in één stadsdeel te werk is of zijn gegaan. Albert Heijn heeft meer dan honderd winkels gevestigd in hoofdstad Amsterdam. De supermarktketen heeft in Nederland zo’n 1000 vestigingen.

De politie is een onderzoek gestart naar wie de Albert Heijn-winkels iets langer gesloten wilde houden. Over het motief van de dader is nog niets bekend. „Wij gaan camerabeelden bij de winkels veilig stellen en die onderzoeken. Er zat helaas geen brief of sticker bij over het motief van de dader”, zegt de politie.

Op Twitter wordt volop gegist naar wie de winkels zou kunnen hebben dichtgeplakt. Sommigen denken aan een milieugroep die vindt dat de Albert Heijn te weinig doet aan duurzaamheid. „Klant die ‘lekker blijven plakken’ verkeerd had begrepen, vermoed ik”, zegt een andere Twitteraar. Ook wordt het reilen en zeilen van Frank Lammers in de gaten gehouden. U weet wel, die man van de Jumbo-reclame.

Pesten moet strafbaar worden, stelt Kinderombudsvrouw: ‘Gevolgen levensgroot’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.