Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 9 aug 2021

Kijkers niet te spreken over meest recente Zomergast

Bij het programma Zomergasten schuift elke week een andere gast aan. Vorige week was dat jeugdpsychiater Robert Vermeiren, waar kijkers laaiend enthousiast over waren, de week daarvoor kregen ze geen genoeg van Roxane van Iperen. Maar de meest recente gast wist de kijkers niet te bekoren. Zangeres, componist en producer Sevdaliza leverde weliswaar krachtige onderwerpen aan, maar was voor kijkers niet te volgen. „Wollig en vaag”, is één van de oordelen.

Sevdaliza bij Zomergasten

Als je haar niet kent: Sevdaliza kwam als klein meisje met haar moeder vanuit Iran naar Nederland, en startte, toen ze wat ouder was, een carrière als profbasketbalster. Daarna stapte ze over op muziek. Haar liedjes worden inmiddels miljoenen keren geluisterd.

Bij Zomergasten ging het ook deels over haar muziek. Sevdaliza heeft bijvoorbeeld in conflictlanden een grote aanhang. Roemenië, Oekraïne, China. Volgens de zangeres zelf komt dat omdat „ik de belichaming ben van een misfit”. Ze is, naar eigen zeggen „iemand die zichzelf uit de modder heeft getrokken. En mensen voelen dat.”

Ook ging het over de cultuur van haar familie, en of ze die mogelijk deels is kwijtgeraakt toen ze naar Nederland kwam. „Een stuk van mijn heritage, cultuur en identiteit, dat ben zeker kwijtgeraakt.” Maar dat is ze de afgelopen jaren ook weer aan het terugvinden. Het zijn mooie onderwerpen, maar voor veel Zomergasten-kijkers gaat het net hun pet te boven. „Sevdaliza maakt prachtige muziek, maar haar optreden bij Zomergasten mist iedere vorm van ziel en persoonlijkheid.”

Kijkers niet te spreken over Zomergasten

Op die negatieve tour gaat het nog wel even door. Zo laten veel mensen weten dat ze vroegtijdig zijn afgehaakt, of dat de gekozen beelden prachtig waren, maar het gepraat ‘niet te doen’ was.

Eén Zomergasten-kijker noemt de hele situatie zelfs „pijn-lijk”.

En ook presentatrice Janine Abbring krijgt er even van langs:

‘Er zit een knop op je tv’

Waarom al die mensen toch zo negatief doen, dat snappen een hele hoop twitteraars ook niet. Er zit toch gewoon een knop op je tv? „Ik geniet oprecht van deze dame! Voor vanavond nooit van gehoord. Ben blij nu wel.”

Wil je Zomergasten terugkijken? Dat kan hier

Beelden van Obama’s grote verjaardagsfeest leiden tot flink wat ophef

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers niet te spreken over meest recente Zomergast
Sluiten