Daisy Heyer
Daisy Heyer Televisie 20 mei 2021

Nabestaanden doodgeschoten Sedar Soares (13) maken diepe indruk

13 jaar oud en doodgeschoten tijdens een sneeuwballengevecht. Het overkwam Janets broertje Sedar Soares in 2003. Een dader werd nooit gepakt. In Iedereen Had Het Erover bezocht Art Rooijakkers Janet om te praten over de moord op Sedar. Het maakte diepe indruk op de kijkers.

Op de bewuste dag in februari in 2003 speelde Sedar Soares met vrienden buiten. Ze hadden een sneeuwballengevecht. Een bestuurder van een rode Honda stopt en een man stapt uit. Hij schiet op de groep jongens: Sedar wordt geraakt in zijn hoofd en overlijdt uiteindelijk aan zijn verwondingen.

‘Bizar’

Als Janet (toen 15 jaar) in Iedereen Had Het Erover vertelt over de moord op Sedar, wordt zij ook nu – 18 jaar later – weer emotioneel. „Het is echt bizar. Nog steeds”, vertelt Janet. „Ik kon het niet geloven. Pas op latere leeftijd, 25 jaar ofzo, was ik er aan toe om het echt te laten gaan en te verwerken. Ik dacht: ik ben nu de oudste thuis, ga nu mijn best doen en mijn diploma’s halen en er zijn voor mijn moeder en mijn broertje. Maar op een gegeven moment lukte dat niet meer”, vervolgt ze, waarna ze in tranen uitbarst.

Dader niet gevonden

Ook Sedars vrienden, zijn nog steeds zichtbaar emotioneel als ze het over de dood van Sedar hebben. Dat er nog altijd geen dader is gepakt, doet de familie pijn. „Helpt het als iemand achter slot en grendel zit? Jazeker”, aldus Janet strijdlustig. „Erover praten heeft ook heel veel geholpen, maar het feit dat er niemand vast zit is het laatste stukje van de puzzel om het een goed plekje te kunnen geven.”

Voor jeugdvriend Diego zou het vinden van de dader er eveneens voor kunnen zorgen dat hij de dood van zijn vriend Sedar beter kan verwerken. „Ik heb het nooit een plek kunnen geven omdat we nooit de dader hebben kunnen pakken. We weten niet wie het is. Er zijn wel geruchten dat mensen weten wie het is. Ik heb er nog steeds last van. Het idee dat iemand zeventien jaar gewoon kan gaan slapen, terwijl hij iemand vermoord heeft, een kind van 13. Hij heeft onze jeugd ontnomen. Van de jongens die erbij waren, van iedereen. Dan word je in één keer een ander persoon.”

Diego heeft ter ere van zijn vriend een tatoeage op zijn arm genomen, die hij ‘de mooiste van alle tatoeages die hij heeft’ noemt.

Tips over de moord op Sedar? Bel de Opsporingstiplijn: 0800-6070.

Sieneke blikt terug op act met draaiorgel op Songfestival: ‘Duurde láng…’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nabestaanden doodgeschoten Sedar Soares (13) maken diepe indruk
Sluiten