Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 24 apr 2015

Film over Sedar Soares haalt 35.000 euro op

Voor de film ‘Wanneer De Mieren Schreeuwen’ is tijdens een benefietgaladiner in Villa Thalia in Rotterdam gisteren 35.000 euro opgehaald. De film gaat over de nooit opgeloste moord op de 13-jarige Sedar Soares bij Metrostation Slinge in 2003. „Het was een heel mooie avond,” vertelt regisseur Jeroen Leinders.

Lees ook: Benefietavond voor film over leven Sedar Soares

Sedar werd twaalf jaar geleden doodgeschoten omdat hij sneeuwballen aan het gooien was. De film is een verfilming van het gelijknamige boek van Alex Boogers. Leinders financiert de film door middel van sponsoring en crowdfunding. „Dit laatste vinden we belangrijk, omdat dat ook aantoont hoe belangrijk de mensen het vinden dat de film er komt. Ik heb veel mensen erover gesproken, en veelal vinden ze het een sympathiek initiatief.”

Titelsong door Waylon

Het benefiet galadiner werd geopend door burgemeester Aboutaleb, die tevens ambassadeur is van de film. Tickets voor het vrijwel uitverkochte diner kostten bijna 100 euro. Hiervoor kregen de gasten een viergangenmenu van sterrenchefkok Francois Geurts en konden ze optredens bekijken van Suzanne Lubrano, Ruth Jacot en Lange Frans. Waylon liet het nummer ‘City Of Silence’ horen, wat ook de titelsong van de film wordt. „Dat was een heel bijzonder, ingetogen optreden,” vertelt Leinders.

Miljoen

Het is de bedoeling dat er een miljoen euro wordt opgehaald, alleen dan kan de film gemaakt worden. Als dat lukt, moet de film in december dit jaar klaar zijn. „Het staat of valt met de financiering, maar er is goede hoop. Ik merk als ik met de mensen praat, dat het echt een maatschappelijk ding is,” aldus de regisseur. Aboutaleb heeft al toegezegd dat Leinders zich geen zorgen hoeft te maken over vergunningen voor het filmen op locatie. „Dat klinkt heel simpel, maar dat kost veel geld. Daar zijn we dus heel blij mee.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Film over Sedar Soares haalt 35.000 euro op
Sluiten