Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 8 mei 2021

LuckyTV reageert op ophef om ‘Piepelientje’ over Bilal Wahib

Sander van de Pavert, die de bijna altijd hilarische LuckyTV filmpjes maakt, heeft gereageerd op de LuckyTV over Bilal Wahib. Die viel namelijk níet zo goed in de smaak, en er ontstond ook flink wat ophef. Nu reageert Van de Pavert op de kritiek die hij over zich heen kreeg.

Het liedje Piepelientje, als reactie op de ophef rond Bilal Wahib die een 12-jarige fan op sociale media aanspoorde zijn geslachtsdeel te laten zien, zorgde voor boze reacties bij kijkers. Maar de LuckyTV-maker weigert sommige dingen niet bespreekbaar te maken.

„Nee joh, dat zou een mooie boel worden”, zegt hij vandaag in Volkskrant Magazine. „Nou ja, ik ga niet de islam bashen, of Mohammed. Hoe tragisch het ook is, ik heb geen zin om in een kazerne te moeten gaan wonen. In het verleden heb ik wel filmpjes gemaakt met knielende baarden, maar het is niet zo dat ik het nu bewust moet láten. Het komt gewoon niet zo op mijn radar.”

Reactie Beau op actie Bilal Wahib: ‘Stuitend, walgelijk, vernederend’

LuckyTV over Bilal Wahib bij Beau

De redactie van Beau besloot een eerste versie van het liedje over de Bilal Wahib-rel niet uit te zenden. Maar de tweede versie, die een dag later verscheen, haalde de uitzending wél. Na boze reacties haalde Beau die offline. „Beau zei dat hij het niet op zijn geweten wilde hebben als dat jongetje met mijn liedje gepest zou worden. Snap ik. Zou ik ook kut vinden, en die kans is er natuurlijk. Tegelijkertijd vind ik ook dat er gewoon grappen gemaakt moeten worden over die kneus van een Bilal”, zegt Van de Pavert daarover.

Toch zijn er dingen waar Van de Pavert tegenwoordig geen grappen meer over maakt. „Ik word ook wat ouder en milder. Als iemand al heel veel shit over zich heen heeft gehad, of er niet zelf voor gekozen heeft om in de publiciteit te komen, denk ik soms: laat maar. Want hoe goed is een grap nog als het een trap na is?”

EU sluit deal met Pfizer voor 1,8 miljard vaccins en dat levert Nederland miljoenen doses op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
LuckyTV reageert op ophef om ‘Piepelientje’ over Bilal Wahib
Sluiten