Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 26 mrt 2021

Reactie Beau op actie Bilal Wahib: ‘Stuitend, walgelijk, vernederend’

Beau van Erven Dorens begrijpt de beslissing van Bilal Wahib om niet aan te schuiven in zijn talkshow Beau gisteravond. Verder heeft hij een hele duidelijke mening over het hele gebeuren, vertelde hij voorafgaand aan de uitzending.

Bilal Wahib schoof gisteravond niet aan bij Beau. Niet door alle commotie die de middag ervoor ontstond over zijn publieke optreden, maar ook over Beau met #boycotBeau, maar Wahib deed dat uit respect voor het minderjarige slachtoffer en zijn ouders, die specifiek hebben aangegeven rust en zo min mogelijk publiciteit te willen krijgen, zo liet hij via zijn management weten. Beau liet aan PowNed weten die beslissing te begrijpen, omdat hij „in eerste instantie altijd vader is, in plaats van presentator.”

Groot onderwerp

„Ik denk dat dit een onderwerp is dat zó groot is, dat we het moeten aanpakken als samenleving. Onze kinderen zijn vogelvrij, worden niet gecontroleerd, er is gewoon een soort wilde wereld waarin alles kan. Mijn jongste zoon is vijftien en die volgt ook allemaal van dat soort YouTubers. Ik denk echt dat het goed is om hierover te praten en dan dus vooral vanuit mijn rol als vader.”

Goede reden Wahib

Ten tijde van het interview was Van Erven Dorens nog niet op de hoogte waarom Wahib niet zou aanschuiven, hij wist alleen dat het gesprek niet door zou gaan. „Ik weet de reden niet, maar ik denk dat hij er vast een goede reden voor heeft. Op zich is het jammer omdat het goed was geweest om hierover te praten. Het gaat om hoor en wederhoor, dus laat iemand zijn verhaal doen.”

De presentator benadrukt de ernst van de situatie door te zeggen dat het slachtoffer pas in groep 8 van de lagere school zit. „Het is stuitend, het is walgelijk, het is vernederend, het is pestgedrag. En dat loopt dan uit op zoiets heftigs.”

Bilal toch wel een beetje bij Beau

Hoewel Bilal Wahil niet aanschoof bij Beau, was hij er toch een beetje bij door Lucky TV. Al kon niet iedereen dat filmpje waarderen, een understatement. RTL heeft vanmorgen besloten de video van Lucky TV te verwijderen.

Ook de Instagrampagina van Wahib zelf is verwijderd.

RTL haalt ‘walgelijke’ Lucky TV met zingende Bilal offline

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Reactie Beau op actie Bilal Wahib: ‘Stuitend, walgelijk, vernederend’
Sluiten