Anne Kersten
Anne Kersten Televisie 21 feb 2021

Mogelijk vervolg op veelbesproken documentaire Britney Spears

Het succes van de documentaire Framing Britney Spears krijgt mogelijk een vervolg. De makers van de veelbesproken documentaire sluiten namelijk niet uit dat er een tweede deel komt.

Dat zegt New York Times-Journaliste Liz Day tegen The Hollywood ReporterDe documentaire, die onder meer laat zien hoe de media met Britney omging in haar jongere jaren, heeft veel teweeg gebracht. Veel reacties, maar ook veel vragen. Een deel 2 zou volgens de makers dan ook geen slecht idee zijn. „Dat zouden we fantastisch vinden!”, vertelt Day.

Vertrouwen gewonnen

„We hebben nog zoveel materiaal liggen, en zoveel geschrapt bij het monteren om de docu niet te lang te maken. En sinds het uitkomen van de documentaire hebben we heel veel nieuwe informatie gekregen, die we verder uit zouden willen diepen.” Volgens Day heeft de documentaire het vertrouwen van nóg meer mensen om de zangeres heen gewonnen. „Mensen waren in het begin erg wantrouwend naar de pers.” Omdat ze in het verleden nare ervaringen hebben gehad. „De documentaire is erg respectvol naar mensen die ons geholpen hebben.” Dat heeft er waarschijnlijk tot geleid dat anderen hen willen verder helpen.

In Framing Britney Spears doen verschillende mensen een boekje open over de situatie van de zangeres, waaronder een goede vriendin van de familie, een advocaat die werkzaam is in de zaak rondom het curatorschap en een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht. In 2007 had Britney Spears een zenuwinzinking. Daardoor kwam ze in 2008 onder volledige curatele te staan van haar vader Jamie Spears. Sindsdien beheert hij de financiële zaken van zijn dochter. Ook lijkt hij grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben.

Stof opwaaien

De docu, die maandag op Nederlandse tv te zien was, heeft voor veel wereldwijde en Nederlandse reacties gezorgd. Verschillende Hollywoodsterren spraken hun steun uit aan Britney en riepen op tot het ‘bevrijden’ van Britney van haar vader. Ook in Nederland deed de docu stof opwaaien. De makers hebben een fragment uit de TV-Show van Ivo Niehe hebben gebruikt. De AVROTROS-coryfee vroeg Britney iets over haar borsten en wordt door de makers van de documentaire vrouwonvriendelijk genoemd. Volgens Niehe is het fragment gebruikt zonder de context te schetsen. Hij wilde haar de kans geven om iets over alle berichtgeving over haar borstvergroting te zeggen. Niehe zegt dat de sfeer tijdens het gesprek goed was. „Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van”, aldus Niehe.

Lees ook: Proefevenementen ‘goed begin, maar nu doorpakken’, wel één besmet persoon tot nu

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mogelijk vervolg op veelbesproken documentaire Britney Spears
Sluiten