Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 22 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar Maria scoort, maar kijkers missen belangrijk element

Hoe vul je het gat na een programma als Heel Holland Bakt, gepresenteerd door de nationale publiekslieveling André van Duin. Juist, met iets totaal anders. Op zoek naar Maria is de komende weken het programma dat voor veel Nederlanders de zondagavond vult. Kijkers stemden massaal af op NPO1, maar lieten op Twitter direct ook weten dat er wel iets meer het The Sound of Music-gevoel en iets minder pop in mag.

Als fan van het programma van Frits Sissing zit je de komende weken gebakken op zondagavond. Op zoek naar Maria bestaat uit twee delen. Na het eerste deel van een uur volgt de sing-off, die ook nog eens een half uur duurt. Het eerste deel trok 1.470.000 kijkers, voor de sing-off bleven 1.367.000 mensen hangen. Alleen Studio Sport, Zondag met Lubach en het Achtuurjournaal werden beter bekeken.

Op zoek naar Maria

Op zoek naar Maria is de opvolger van Op zoek naar Zorro (2010), destijds gewonnen door Tommie Christiaan. Het format is afkomstig uit Groot-Brittannië. Daar werd in het eerste seizoen gezocht naar een Maria voor The Sound of Music. Nu gaan we in Nederland eindelijk ook op zoek naar een hoofdrolspeelster voor die musical, waaruit iedereen wel een paar liedjes kan meezingen.

op zoek naar maria, sound of music, deelnemers, kijkers, twitter
(Afbeelding: AVROTROS)

De deelnemers van Op zoek naar Maria zijn Sylvia Boone (donkerblauw), Nandi van Beurden (rood), Anouk van Laake (lichtgroen), Natascha Molly (oranje/zalm), Sanne den Besten (donkergroen), Jolijn Henneman (paars), Renée de Gruijl (roze), Valerie Curlingford (lichtgeel), Tessa Sunniva (lichtblauw) en Willemijn Maandag (lichtroze). Net als de vorige edities wordt het programma gepresenteerd door Frits Sissing. De jury is gedeeltelijk vernieuwd. Zo heeft de inmiddels 86-jarige Willem Nijholt plaatsgemaakt voor Richard Groenendijk, maar gelukkig is Pia Douwes nog altijd van de partij.

Bekijk de eerste aflevering van Op zoek naar Maria hier terug. De losse optredens bekijk je hier.

Kijkers leven mee op Twitter: te veel pop voor The Sound of Music

The Sound of Music een de musical (en film) die bol staat van de mierzoete liedjes. Nou is het concept van het programma niet dat er letterlijk nummers uit de betreffende musical gezongen worden, maar in de eerste aflevering was er wel heel veel pop en heel weinig musical. Kijkers misten, op het intro na, het gevoel dat bij Maria von Trapp past. Een overzicht van de reacties op Twitter.

Maar in het algemeen zijn de kijkers blij dat het programma na 11 jaar weer terug is op de Nederlandse televisie. “Ik mis het theater nu extra veel”, reageert een opgetogen kijker op Twitter. Laten we hopen dat Op zoek naar Maria een voorbode is op een spoedige heropening van de theaterzalen in Nederland.

Elizabeth wint Heel Holland Bakt, maar kijkers zien nóg een winnaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Op zoek naar Maria scoort, maar kijkers missen belangrijk element
Sluiten