Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Binnenland 22 feb 2021 / 09:50 uur

Levende baby gevonden in ondergrondse afvalcontainer Amsterdam

In een afvalcontainer in Amsterdam heeft de politie gisteravond een baby gevonden. Het kindje is bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie gaat het om een pasgeboren meisje. Het kindje ligt nog in het ziekenhuis, maar is stabiel.

Gehuil

De baby werd rond 23.00 gevonden in een container aan de Meernhof in Amsterdam-Zuidoost. De politie kreeg een melding van iemand die geluiden uit een container hoorde komen, vermoedelijk gehuil. Nadat de hulpdiensten verschillende vuilniszakken uit de container hadden gehaald, hoorden agenten inderdaad een baby huilen.

Volgens de Amsterdamse stadszender AT5 werd rond 22.45 uur de brandweer gealarmeerd, om de politie te assisteren. Tien minuten later werden een traumahelikopter en een ambulance opgeroepen. Met hulp van de brandweer werd het meisje, dat in een grote gele Jumbo-boodschappentas lag, uit de container bevrijd. Toen is het kindje direct naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten geschokt door vondst levende baby

Volgens een woordvoerder van de politie waren de agenten die op de Meernhof waren, geschokt door de vondst van de baby. Er is een „uitgebreid onderzoek gestart”, schrijft de politie op Twitter. „De recherche roept mensen op die informatie hebben hierover dit te delen met de politie.”

Het kindje zou in een ondergrondse container voor vuilniszakken hebben gelegen. Op foto’s is te zien dat er gisterenavond een aantal vuilniszakken buiten de container lagen en dat de klep van de container openstond; vermoedelijk om het kind er op die manier uit te krijgen. De container zou inmiddels weggehaald zijn.

Geschokte reacties

Op social media reageert men geschokt op de vondst. „In en in triest”, schrijft iemand op Twitter. „Wat is er mis met zulke mensen”, vraagt een ander zich af. „Oh wat erg, mijn hart huilt”, schrijft een derde. „Oh mensen, laten we ons om elkaar ontfermen. Dit is zo verdrietig.”

Ze vragen zich af wat voor verhaal er achter de verdrietige vondst schuilgaat. „Wat voor een ellende schuilt hierachter”, schrijft iemand. Anderen trekken andere conclusies: „Wat voor schoft ben je, wanneer je verzint een baby in een ondergrondse vuilcontainer te dumpen?” En: „Iemand heeft serieus z’n baby bij het grofvuil gezet in Amsterdam. Hoe is je hart zo zwart?”.

Vliegtuigen aan de grond nadat onderdelen uit de lucht vielen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Levende baby gevonden in ondergrondse afvalcontainer Amsterdam
Sluiten