Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 12 feb 2021

Veelbesproken docu Framing Britney Spears op Nederlandse tv

Framing Britney Spears is maandag te zien op de Nederlandse televisie. De veelbesproken documentaire wordt exclusief uitgezonden op Net5.

De documentaire toont hoe er door de media met de Amerikaanse popster werd omgegaan in haar jongere jaren.

Curatele Britney Spears

In 2007 had Britney Spears een zenuwinzinking. Daardoor kwam ze in 2008 onder volledige curatele te staan van haar vader Jamie Spears. Sindsdien beheert hij de financiële zaken van zijn dochter. Ook lijkt hij grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben.

Framing Britney Spears deed in Nederland al veel stof opwaaien. De makers hebben een fragment uit de TV-Show van Ivo Niehe hebben gebruikt. De AVROTROS-coryfee vroeg Britney iets over haar borsten en wordt door de makers van de documentaire vrouwonvriendelijk genoemd. Volgens Niehe is het fragment gebruikt zonder de context te schetsen. Hij wilde haar de kans geven om iets over alle berichtgeving over haar borstvergroting te zeggen. Niehe zegt dat de sfeer tijdens het gesprek goed was. „Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van”, aldus Niehe.

Bij Britney Spears ‘brak de pleuris uit’

Maar volgens andere betrokkenen spreekt Niehe niet de waarheid. Volgens fotograaf William Rutten, die destijds bij de opnames aanwezig was, brak backstage „de pleuris uit” toen Niehe de zangeres naar haar borsten vroeg. Haar management zou zelfs gevraagd hebben om de vraag uit het interview te knippen, maar dat verzoek is door de productie van de TV-Show niet ingewilligd.

Een foto van Britney Spears bij Ivo Niehe
Ivo Niehe en Britney Spears. Foto: Still uit de TV-Show

Boekje open en imago

In de documentaire Framing Britney Spears doen verschillende mensen een boekje open over de situatie van de zangeres, waaronder een goede vriendin van de familie, een advocaat die werkzaam is in de zaak rondom het curatorschap en een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht.

Verschillende Hollywoodsterren hebben hun steun uitgesproken aan Britney na het zien van documentaire. Miley Cyrus riep zondagavond tijdens een optreden voor TikTok: „We love Britney” en zangeres Kacey Musgraves schreef op Instagram: „Iedereen zou naar de documentaire moeten kijken. Er is nog nooit iemand zo gebruikt en verwaarloosd door iedereen om haar heen.” Fans van Britney vinden al jaren dat de zangeres in een vorm van gevangenschap leeft en voert campagne met de hashtag #FreeBritney.

Framing Britney Spears is maandag om 20.30 uur te zien op Net5.

Geëmotioneerde Britney Spears ‘werkt nu aan haar eigen documentaire’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Veelbesproken docu Framing Britney Spears op Nederlandse tv
Sluiten