Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 8 jan 2021

Jort Kelder ‘beledigt’ Pete Hoekstra in gênant gesprek Op1

„Dit was onbeschoft. Ik ben beledigd”, aldus Pete Hoekstra tegen Jort Kelder in Op1. De Amerikaanse ambassadeur zat bij het praatprogramma om over de toestanden in Amerika te praten en dat leverde een gênant gesprek op. Twitter ging los.

Er zat een bont gezelschap aan tafel gisteravond bij Op1: Stef Blok, Willem Post, Laila Frank, Annemarie van Gaal, Herman den Blijker, Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. Maar er werd natuurlijk afgetrapt met de ambassadeur.

Jort Kelder vs Pete Hoekstra in Op1

Pete Hoektra, een Amerikaanse republikein van Nederlandse afkomst, werkte 18 jaar lang in het Capitool in Washington, dat deze week bestormd werd door Trump-demonstranten. Sinds 2018 is hij de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland.

Lees ook: Dit is Jake Angeli, de excentrieke Capitool-bestormer met hoorns

Het gesprek bij Op1 begon over Joe Biden, aan wie Pete Hoekstra de overwinning toekende. Hij reageerde ontwijkend op de suggestie dat verkiezingen gestolen zouden zijn, en blikte vooruit op de toekomst. Ook benadrukte hij meerdere malen dat het voor hem juridisch onmogelijk is om vanuit zijn functie als ambassadeur Donald Trump en andere politici individueel te beoordelen. Dat leken Welmoed Sijtsma en Jort Kelder niet te snappen.

Na een gênant gesprek zei Pete Hoekstra zich beledigd te voelen, en probeerde Jort Kelder de sfeer in Op1 te herstellen met ’een cadeautje’ in de vorm van een fragment. Hier was de ambassadeur niet voor in. „Ik heb geen cadeau nodig. Het enige cadeau dat ik wil, is eerlijkheid en een fatsoenlijke behandeling. Dit was onbeschoft. Ik ben beledigd.”

Bekijk de uitzending hier terug.

Twitter gaat los

Bij dit soort uitzendingen is Twitter nog altijd de graadmeter voor de mening van tv-kijkend Nederland. Jort Kelder is nog steeds trending. Een overzicht van de reacties op het opmerkelijke Op1-gesprek, waarbij we scheldende idioten links laten liggen.

Lees ook: President Trump erkent nederlaag en veroordeelt geweld Capitool

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jort Kelder ‘beledigt’ Pete Hoekstra in gênant gesprek Op1
Sluiten