Metro
Metro Televisie 25 dec 2020 / 09:27 uur

Hugo de Jonge en Femke Halsema zingen God Only Knows in All You Need Is Love

De kerstspecial van All You Need Is Love was ook dit jaar weer een hit. Het programma is voor veel families een kersttraditie, standaard op kerstavond komt iedereen bijeen voor de buis om naar Robert ten Brink te kijken. Nou ja, iedereen, ruim twee miljoen mensen keken er gisteravond naar. Zij zagen dan ook zorgminister Hugo de Jonge en burgemeester Femke Halsema een (deel van een) liedje zingen.

‘Heftiger dan ooit’

All You Need Is Love staat bekend om emotionele herenigingen met familie, geliefden en vrienden. Robert ten Brink vertelde in een interview met Metro dat deze special „heftiger dan ooit” zou zijn. En dat was het ook, is op te merken uit de reacties op de uitzending. Niet alleen heftig omdat verloofden elkaar na achttien maanden pas weer terugzagen, ook omdat de minister van Volksgezondheid God Only Knows van The Beach Boys op nationale tv opvoerde.

Samen met Femke Halsema, Samantha Steenwijk, OG3NE, Bizzey, André Hazes, Lucas Hamming, Gerard Joling en Alain Clark zong De Jonge een stukje van het lied. „God only knows what I’d do without you”, klinkt het tijdens de beurt van de minister.

Wederom lopen de reacties op Twitter nogal uiteen. Minister De Jonge heeft zeker geen fijne week op Twitter-gebied. Slechts een paar dagen geleden gingen foto’s van hem viraal op Twitter, hij werd vanuit allerlei hoeken belachelijk gemaakt. Zo werd hij vergeleken met ‘hide the pain Harold’ en vonden mensen op elke foto wel een foutje.

Lees ook: Hugo de Jonge gefotografeerd voor interview – Twitter gaat los

‘Kan toch niet’

En nu dus weer: sommige mensen vonden het optreden van de minister geweldig, anderen vinden het belachelijk of zelfs ronduit slecht. „Ik vind het nog steeds heel bewonderenswaardig dat Hugo de Jonge het lijsttrekkerschap heeft opgeofferd om zich volledig te kunnen wijden aan de fotoshoots en optredens in entertainmentprogramma’s”, schrijft iemand bijvoorbeeld.

„Hij is helemaal gek geworden. Terwijl er 11.000 doden zijn, het land kapot gemaakt wordt, gaat hij staan zingen? Dit kan toch niet”, vindt een ander. Rinze vraagt zich af of de twee bestuurders niks beters te doen hebben:

‘Geweldig toch’

Maar gelukkig zijn er ook de mensen die het juist leuk vinden dat de minister en burgemeester mee deden aan de uitzending. Zo laten ze zien dat ze „menselijk zijn en ook emoties hebben”, vindt iemand. „Hugo de Jonge kan hartstikke goed zingen!”, zo concludeert een twitteraarster.

En: „Mensen moeten niet zo zeuren! Het is ook nooit goed. Laat die man toch, het is voor hem ook kerst!”. Zo zijn er wel meer mensen die die mening delen. „Geweldig toch dit optreden. Wij Nederlanders hebben altijd wel ergens een mening over, misschien moeten we tijdens de kerstdagen naast binnen blijven ook eens iets meer naar binnen kijken.”

Uitzending gemist? Je kunt ‘m hier terugkijken.

Lees ook: Dit staat eerste kerstdag in Engeland op het menu voor zwaargevangenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hugo de Jonge en Femke Halsema zingen God Only Knows in All You Need Is Love
Sluiten