Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 7 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Hit Kwis bekroond tot allerslechtste tv-programma: ‘Collectieve wanprestatie’

De Hit Kwis kan beter de De Shit Kwis worden genoemd: het werd zelfs zó slecht gevonden dat het een prijs heeft gewonnen.  Metro voorzag al vanaf het begin dat het geen hit zou worden.

Het AVROTROS-programma De Hit Kwis is bij de uitreiking van de TV Knollen, een afgeleide van De Loden Leeuw en de Razzie Awards, uitgeroepen tot het slechtste tv-programma van het jaar. De show met Romy Monteiro en Kees Tol werd unaniem gekozen door de jury. Ook op social media kwam het programma er vaak niet heel goed van af. Een understatement. Al was er ook iemand die het best leuk vond.

Wanprestatie Hit Kwis

De Hit Kwis was afgelopen zomer te zien op het oude tijdslot van De Wereld Draait Door maar werd geen kijkcijfersucces. Het muziekprogramma trok geregeld minder dan 300.000 kijkers. De jury noemt het „een collectieve wanprestatie” van de NPO en producent. „Het lijkt alsof dit beroerde programma haastig in elkaar is gezet en ze nog net de twee laatste beschikbare presentatoren konden vinden. NPO-onwaardig. Om dit uit te zenden op het tijdslot van DWDD is regelrechte heiligschennis.”

Lees ook: Emoji met mondmasker krijgt corona-update (en lacht-ie nou?)

Parodie

Jan de Hoop krijgt de prijs voor grootste tv-blunder met Jan Houdt Hoop (RTL 5), dat in november al na een aflevering van de buis werd gehaald.

RTL 7-presentator Harry Mens ontvangt een Lifetime Achievement Award. „Hij weet het met zijn parodie op een talkshow al ruim twintig jaar vol te houden én zijn zakken te vullen”, aldus de jury, die Mens de slechtste interviewer van West-Europa noemt. Mens zelf is het er niet mee eens. „Dat is niet zo. Ze zoeken het maar uit, ik vind het prima”, zegt hij dan ook tegen Maxim Hartman op RTL Boulevard. Hij weet niet hoeveel mensen hem wel goed vinden als presentator. „Weet ik veel, ga dat lekker onderzoeken.”

Revanche

Het is de tweede keer dat aan de vooravond van de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring voor beste programma een prijs voor de slechtste show wordt uitgereikt. Vorig jaar was er een publieks- en juryprijs: deze gingen naar respectievelijk 6 Inside en RTL Late Night met Twan Huys.

Kees Tol kan overigens donderdag wel revanche nemen. Met het programma Nick, Simon en Kees: Homeward Bound zit hij bij de laatste drie kanshebbers voor de Ring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.