Iris Hermans
Iris Hermans Good vibes 7 okt 2020 / 19:19 uur

Emoji met mondmasker krijgt corona-update (en lacht-ie nou?)

Waar tot maart dit jaar deze emoji waarschijnlijk voornamelijk werd gebruikt om ziek zijn te impliceren, of door tandartsen in hun tand-appgroep, is de mondmasker-emoji vanaf maart explosief gestegen in het gebruik.

Hoogste tijd dus om de emoji, die van origine Face with Medical Mask heet, wat op te leuken, dacht Apple. De huidige mondkap-emoji oogt ziek, terwijl in deze tijden juist ook gezonde mensen een mondmasker dragen.

Emoji-walhalla

Apple gaat de huidige emoji met een mondmasker dan ook aanpassen. Dat bericht onder meer Emojipedia, het platform waar elke liefhebber volledig aan z’n trekken komt (en emoticon-haters beter weg kunnen blijven).

De emoji zal er na de update ‘vrolijker’ uitzien. Uit een testversie van iOS 14.2 blijkt dat de emoji met mondmasker aan het lachen is. Of waarschíjnlijk aan het lachen is, want met mondkapje op, weet je het natuurlijk nooit zeker. De blozende wangetjes en de schuine wenkbrauwen en ogen, die bijna hetzelfde effect hebben als ‘The Smize’, de lachende ogen die oud-topmodel Tyra Banks ooit introduceerde, duiden in elk geval op een lach.

Lees ook: Vrouw (20) per ongeluk doodgeschoten tijdens nep-gijzeling voor TikTok-filmpje

Deze emoji is hoe dan ook een gezellige versie van de nu nog voornamelijk gebruikte en ziek ogende mondkap-emoji, waar blozend wangetje noch wenkbrauw aan te pas komt, maar slechts een mondmasker en twee naar beneden hangende ogen te zien zijn.

Nieuwe emoji’s

Behalve de update van de mondmasker-emoji, zijn ook 66 nieuwe emoji’s toegevoegd in de testversie. Waaronder een lachend huilend gezicht, een boomerang, een zaag en een zeehond. En een wel heel echt lijkende vlieg, een groene paprika, een witte panda. En een zwarte kat.

In de Verenigde Staten betekent de update van deze emoji meer dan alleen een leuke vernieuwde emoji. Het dragen van een mondkapje wordt daar bijna gezien als politiek statement. „It’s a very 2020 emoji update”, besluit Emojipedia. Het is nog niet bekend wanneer iOS 14.2 voor alle gebruikers verschijnt.

Samsung ook

Apple is overigens niet de eerste grote speler die de emoji met mondmasker aanpast. Ook Samsung zorgde intussen al voor een update. Nog geen tien jaar geleden zag ‘het gezicht met het masker’ er nog heel anders uit op Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Emoji met mondmasker krijgt corona-update (en lacht-ie nou?)
Sluiten