Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Reizen 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Ex-medewerker luchtvaartmaatschappij onthult handige hack als je gaat vliegen

Vliegen kan best hectisch zijn. Methoden zijn om stress en tijd te besparen zijn dus altijd meer dan welkom. Een voormalig medewerker van een vliegtuigmaatschappij geeft op TikTok een handige hack waarmee je je vlucht kinderlijk eenvoudig kunt volgen.

Op het social mediaplatform worden wel vaker handige hacks voor op reis gedeeld.

Handige hack: sms jezelf het vluchtnummer

TikTokker @durbinmalonste zegt dat dit haar „nummer één hack bij het vliegen” is. Hoe het werkt? „Op de ochtend van je vlucht sms je jezelf het vluchtnummer”, legt ze uit. „De sleutel is dat je de code van de luchtvaartmaatschappij moet vermelden. Als ik bijvoorbeeld met vlucht 686 van American Airlines vlieg, dan typ ik AA 686.”

Elk vliegtuigmaatschappij heeft zijn eigen code. Dit heet de IATA-code. Bij Transavia is dat bijvoorbeeld HV en bij KLM is het KL. De hack werkt bij nagenoeg alle vliegtuigmaatschappijen en vluchten. Heb je een vlucht met een stop? Dan moet je volgens de TikTokker beide vluchtnummers naar jezelf sms’en. 

Alle informatie over je vlucht via link in sms’je

Wat blijkt? De tekst met het vluchtnummer wordt een link zodra je het naar jezelf sms’t. Als je daarop klikt, vind je in één oogopslag alles wat je moet weten voor de vlucht. Denk aan of het vliegtuig vertraging heeft, hoe laat de vlucht precies aankomt, bij welk gate je moet zijn en bij welke band je moet zijn om je bagage op te halen. „Ik hoef nooit meer naar de schermen op de luchthaven te kijken”, zegt de TikTokker. 

Niet alleen voor jezelf kan dit handig zijn, maar ook als iemand je komt ophalen. Je kunt je vluchtnummer dan simpelweg naar die persoon sms’en. Hij of zij ziet dan precies hoe laat je vliegtuig aankomt en hoeft dus niet meer onnodig te wachten totdat je bent geland.

Arjen Lubach maakt gehakt van Roy Donders: ‘Door dit soort beunhazen gaan cosmetische ingrepen vaak fout’

Sneuvelen weer twee huwelijken in Married At First Sight?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties