Daisy Heyer
Daisy Heyer Onderweg 7 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

ANWB voorspelt wederom gigantische drukte op de snelwegen

Wie vorige week de wegen vermeed vanwege Zwarte Zaterdag,  komt ook vandaag bedrogen uit: het gaat weer heel druk worden op de weg. De ANWB verwacht zaterdag grote verkeersdrukte en files op de Europese wegen, omdat ook nu miljoenen vakantiegangers naar hun bestemming reizen of juist naar huis terugkeren. Reizigers kunnen dan ook te maken krijgen met langere reistijden.

Vorige week was het al raak: toen stonden er al gigantische files in o.a. Frankrijk. Naar verwachting ontstaan ook vandaag files rond Parijs en op de A6/A7, beter bekend als de Route du Soleil. Ook bij onder meer de Mont Blanc-tunnel op de N205, op de grens met Italië, worden files verwacht. In Italië is het op onder meer de A14 tussen Bologna en Rimini druk op de weg.

Duitsland

Ook in Duitsland is het naar verwachting drukker, zowel in het noorden als in het zuiden. Eerder meldde de Duitse reisorganisatie ADAC dat er onder andere veel automobilisten op weg gaan naar Italië en Kroatië. Ook zorgen meer dan achthonderd wegwerkzaamheden voor hinder en files. Vermoedelijke knelpunten zijn onder meer de A3, van Passau tot het Oostenrijkse Suben, en de A5 rond Karlsruhe.

Verder kan men op de wegen in Oostenrijk op veel verkeersdrukte rekenen, waaronder op de A10/A11, tussen Salzburg, Villach en de Sloveense grens. In Zwitserland moet op de A2 voor de Gotthardtunnel rekening worden gehouden met files. Tot slot is het ook in Spanje naar verwachting druk, zowel noord- als zuidwaarts.

Files

Reizigers die de grootste verkeersdrukte willen vermijden, kunnen volgens de ANWB het beste pas zaterdag na 10.00 uur vanuit Nederland vertrekken, of op zondag reizen.

Omdat er maar een paar landen op de coronakaart van Europa groen kleuren, vertrekken straks veel vakantiegangers per vierwieler dezelfde kant op. Ondanks corona kon Frankrijk vorig jaar ook een zwarte zaterdag noteren. 900 kilometer file, voorspelde de Franse verkeerspolitie toen al. Dus zet je maar schrap.Voor wie vandaag toch eerder de weg op gaat en strakjes dus in de file staat, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Zo ‘overleef’ je de tweede zwarte zaterdag, tip 1: ga niét

Gigantische files in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk: vertraging tot wel zes uur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.