Redactie Metro
Redactie Metro Verkeer 1 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Corona en hitte, maar toch zwarte zaterdag in Frankrijk

Ondanks de coronacrisis en de hitte wordt het vandaag zeer druk op de Europese wegen. Veel vakantiegangers gaan op weg naar hun vakantiebestemming of keren terug naar huis, waarschuwt de ANWB.

De Franse verkeerspolitie voorziet de eerste zwarte zaterdag van deze zomer met mogelijk ruim 900 kilometer file.

Naar verwachting stonden er al om 5.00 uur files op de A6/A7, de Route du Soleil. Niet veel later liep het verkeer vast op de A10 tussen Orléans en Tours en bij Poitiers richting Bordeaux, aldus de ANWB. De organisatie geeft op de website tips ‘om de zwarte zaterdag te overleven’.

Zwarte zaterdag voor de tunnels

Ook door Midden-Frankrijk via de A20 bij Limoges en A75 bij Clermont-Ferrand is veel verkeer onderweg. Verkeer richting Italië moet op de N205 voor de Mont Blanctunnel vooral deze ochtend rekening houden met oponthoud. De wachttijd op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Vienne en Orange was al snel zo’n 2,5 uur.

In het zuiden van Duitsland krijgt de deelstaat Baden-Württemberg vakantie en vanuit Beieren vertrekt een tweede golf vakantiegangers. In Oostenrijk zijn de grote knelpunten de A10 Salzburg-Villach en de Karawankentunnel op de grens met Slovenië. In Zwitserland staan lange files voor de Gotthardtunnel in de A2. De wachttijden kunnen oplopen tot bijna twee uur. In Italië is er veel verkeer onderweg naar de Adriatische kust. Op de A1 van Milaan naar Modena moeten reizigers rekening houden met een uur langere reistijd.

Vakantiegangers die de grootste drukte willen vermijden, doen er volgens de ANWB goed aan pas vanaf 10.00 uur te vertrekken vanuit Nederland. Nog beter is het om pas op zondag op weg te gaan.

Lees ook: Zwarte zaterdag: zo overleef je die lange autorit

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.