Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 31 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Gigantische files in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk: vertraging tot wel zes uur

Vakantiegangers die met de auto onderweg zijn naar Frankrijk of een land waardoor ze door Frankrijk heen moeten, moeten extra geduld hebben. Op de Franse wegen stond vandaag, Zwarte Zaterdag, om 12.00 uur in totaal 1.090 kilometer file, meldt ANWB. De vertraging kan oplopen tot meer dan zes (!) uur.

Wie over de Route du Soleil (de A7 en de A9 samen) moet heeft de grootste pech: daar is de vertraging tot meer dan zes uur. Het wordt op Zwarte Zaterdag niet alleen heel druk door vakantiegangers, maar ook door terugkomers. Ook Duitsland rekent op files, omdat in een aantal deelstaten vrijdag de zomervakantie is begonnen, terwijl die in andere regio’s juist voorbij is. Verder gaan meer mensen vanwege corona bij voorkeur met de auto op reis. Extra druk op de wegen dus!

https://twitter.com/ANWB/status/1420659904315019264

Oostenrijk

In Italië is de route vanuit Oostenrijk via de A22 erg druk. In Duitsland is veel vertraging op de route Würzburg-Neurenberg-München-Salzburg. Grootste knelpunt is Oostenrijk is de Tauner Autobahn van Salzburg naar Villach.

Vrijdag was het ook al behoorlijk vol op de Europese wegen. In Frankrijk stond ruim 1000 kilometer file op de snelwegen. De ANWB heeft de indruk dat veel vakantieverkeer vrijdag al is vertrokken naar de buitenlandse bestemming om de ergste drukte op Zwarte Zaterdag voor te zijn. Ook de Franse verkeersdienst had al geadviseerd om niet zaterdag, maar zondag pas de weg op te gaan.

https://twitter.com/swekema/status/1421385965457838082

Besluit je toch op Zwarte Zaterdag in de auto richting de zon te stappen? Lees dan deze zeven tips om die vaak monsterlijke files te ‘overleven’.

Nederlandse toerist in gezicht gestoken in tram Florence

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.