Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Tech 16 sep 2021

Handig: je kunt WhatsApp vanaf nu op meerdere apparaten tegelijk gebruiken

Vanaf nu kun je WhatsApp op meerdere apparaten gebruiken, zonder dat je telefoon daarvoor gekoppeld hoeft te zijn. Daarvoor moet je nog wel even deelnemen aan de testversie; wij leggen uit hoe je dat doet.

Met deze nieuwe functionaliteit kun je WhatsApp op maximaal vijf apparaten tegelijk gebruiken. Zo ben je dus makkelijker bereikbaar voor vrienden, familie en collega’s. Maar gun jezelf wel rust, zeker als het om werkcontacten gaat.

WhatsApp op meerdere apparaten

WhatsApp gebruiken op je computer of tablet kan al langere tijd, maar de manier waarop was nog niet erg gebruiksvriendelijk. Zo moest je je smartphone in de buurt hebben, moest het apparaat aan staan én verbonden zijn met het internet. Ook kon je niet op twee computers tegelijkertijd inloggen. Daar komt nu verandering in: er is een bètaversie uitgerold waarmee je de chatdienst nu op vier andere apparaten dan je telefoon kunt gebruiken. Dit kunnen geen andere telefoons zijn, maar wel computers of tablets.

Met deze nieuwe functionaliteit hoef je maar eenmalig verbinding te maken met WhatsApp op een ander apparaat door middel van een QR-code. Hierna kun je de chatdienst onbeperkt gebruiken zonder daar je telefoon voor nodig te hebben. Handig dus, als je telefoon leeg is, maar je wel een belangrijk berichtje moet versturen.

De functie instellen op je telefoon

Op dit moment zit WhatsApp nog in de testfase voor deze optie. Iedereen kan echter wel deelnemen aan de test en alvast gebruikmaken van de nieuwe functie. Dit doe je door naar ‘instellingen’ te gaan, en vervolgens bij ‘gekoppelde apparaten’ te klikken op ‘Bèta voor meerdere apparaten’. Je kunt de testversie later altijd weer uitzetten. Wel waarschuwen de makers dat bepaalde functionaliteiten nog niet optimaal kunnen werken, omdat het om een testversie gaat. Enkele functies worden nog niet ondersteund, zoals het accepteren van groepsuitnodigingen. Bekijk hier alle beperkingen.

Deze nieuwe functie op Whatsapp is goed voor je gemoedsrust én het geheugen van je telefoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Handig: je kunt WhatsApp vanaf nu op meerdere apparaten tegelijk gebruiken
Sluiten