Metro
Metro Tech 3 feb 2021 / 10:20 uur

Jeff Bezos niet langer de baas van Amazon, maakt heel wat los op Twitter

Jeff Bezos staat niet meer aan het roer van het schip dat Amazon heet. Hij doet een stapje terug bij het bedrijf dat hij bijna dertig jaar geleden uit de grond stampte. Maar wie denkt dat hij nu werkeloos is – wat hij, gezien zijn vermogen, prima kan hebben – heeft het mis. Hij gaat van baas naar uitvoerend voorzitter.

De dagelijkse leiding ligt nu in de handen van Andy Jassy. In zijn nieuwe rol gaat Bezos zich meer bezighouden met nieuwe producten. Baas van het bedrijf of niet, het vetrek van Bezos maakt veel los op Twitter. Naast zijn stap terug gaat het ook veel over zijn vermogen. Veel mensen grijpen dit nieuws aan om aan anderen – en misschien ook wel zichzelf – duidelijk te maken precies hoe rijk Bezos is.

Lange tijd was de voormalig Amazon-baas de rijkste persoon op aarde. Nu is hij ‘slechts’ een van de, omdat Elon Musk hem voorbij ging qua vermogen. De Tesla-baas profiteerde er vooral van dat zijn aandelen in de elektrische autobouwer in rap tempo flink meer waard zijn geworden.

Bezos-miljarden

Hoeveel geld Jeff Bezos heeft, is iets dat Twitter (en waarschijnlijk veel mensen daarbuiten) altijd al heeft geboeid. Maar deze aankondiging lijkt des te meer olie op het vuur te gooien. Zo noemen veel gebruikers de dingen die Bezos kan doen, terwijl hij nog steeds miljardair blijft. Of de dingen die hij kan oplossen, zoals dakloosheid in de Verenigde Staten. Robert Reich heeft ook een voorstel voor Bezos, als hij iets wil doen voor de gemeenschap: „Wat dacht je ervan als het Congres zijn 69 miljard dollar gebruikt om Covid-19 te bestrijden?”

Lauren zoekt het meer in een persoonlijke hoek: „Jeff Bezos zou mij, mijn moeder, mijn vader en mijn broer allemaal vijf miljard geven en dan zou hij nog steeds miljardair zijn. Ik ben er ziek van.”

‘Is dit mijn roeping?’

Een hoop andere mensen zien hun kans schoon, nu er, volgens hen, een ‘vacature’ is vrijgekomen bij Amazon. Zo vragen ze zich af of dit misschien een teken is van het universum. „Ik ben net ontslagen en Jeff Bezos stopt als baas bij Amazon. Is dit mijn roeping?” Zachary heeft zelfs een ‘officieel’ persbericht gemaakt: „Ik ben zo blij dat ik CEO van Amazon wordt. Het wordt lit.”

‘Pionier’

Maar er zijn ook genoeg mensen die dit moment aangrijpen om de voormalig Amazon-baas te bedanken. Zo zeggen ze dat ze veel van hem als ondernemer hebben geleerd. „Jeff Bezos is een pionier als het om e-commerce gaat. Bedankt voor de verandering in hoe we naar winkelen kijken”, schrijft iemand.

Zaki vertelt hoe bewonderenswaardig het is dat een bedrijf „dat startte in de garage van een huurhuis nu 1 biljoen waard is”. Ook hij zegt dat ‘we’ veel kunnen leren van Bezos. Een medewerker, Adam, herinnert zich een van de uitspraken van zijn voormalige baas: „Als je het goed doet, een paar jaar na een verrassende uitvinding, is het normaal geworden. Mensen gapen. Dat ze gapen is het grootste compliment dat een uitvinder kan krijgen.”

Captain Tom Moore (100) overleden, zo reageert de wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jeff Bezos niet langer de baas van Amazon, maakt heel wat los op Twitter
Sluiten