Erik Jonk
Erik Jonk Gezondheid 3 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Veel steun voor Tim den Besten die zeldzame vorm van kanker heeft: ‘Op naar 100 dagen kankervrij’

Het was voor velen schrikken gisteravond, toen het bericht kwam dat tv-programmamaker Tim den Besten aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Op social media klinkt veel steun voor de 36-jarige Rotterdammer. ‘Op naar 100 dagen kankervrij’, klinkt het bijvoorbeeld als verwijzing naar programmatitels die Den Besten maakt.

De ernstige ziekte van Tim den Besten heeft zijn advocaat H.J. van der Tak namens de jonge tv-man en zijn familie aan persbureau ANP gemeld. Omroep VPRO liet eerder op de dag weten dat de opnames van het programma Timmyland waren stilgelegd omdat Den Besten ziek is.

Vorig jaar maakte hij nog Knaldrang, over jongeren die losgingen na de coronamaatregelen. Metro bekeek dit toen voor de rubriek Blik op de Buis. Ook was hij een nogal opvallende deelnemer aan fotografiewedstrijd Het Perfecte Plaatje. De afgelopen weken was hij in de Halloween-editie van De Verraders op Videoland te zien.

Afwachten voor Tim den Besten

„Naast de lichamelijke gevolgen had en heeft Tims ziekte grote impact op zijn geestelijke gezondheid”, laat Van der Tak weten in een verklaring namens de familie. „De precieze diagnose is recent vastgesteld en momenteel worden de uitslagen van de laatste onderzoeken afgewacht, voordat met behandeling kan worden begonnen.” Den Besten legde al zijn werkzaamheden vorige maand al neer.

De VPRO bracht het nieuws van het stilleggen van het programma Timmyland naar buiten toen via juicekanalen allerlei speculaties de ronde deden over de afwezigheid van Den Besten op sociale media. Zo berichtte Yvonne Coldeweijer dat Het Parool met een artikel bezig is over ‘mindere kanten’ van Tim den Besten. Zij blijft daar nu bij en stelt dat dat artikel en de ernstige ziekte samenvallen. Of Het Parool het verhaal doorzet, is nog niet bekend. Coldeweijer krijgt veel kritiek over de berichtgeving, zo noemt Sander Schimmelpenninck haar ‘ranzige toverkol’. Coldeweijer zelf wenst Den Besten sterkte.

Nieuw programma

Tim den Besten en medepresentator Nicolaas Veul rondden eerder dit jaar wel de nieuwe programmaserie 100 dagen in de vergeten wijk af. In de nieuwe reeks gaan de twee programmamakers aan de slag als sociaal werker. Eerder maakten de twee de series 100 dagen voor de klas en 100 dagen in je hoofd, over het onderwijs en de psychiatrie.

100 dagen in de vergeten wijk staat vanaf 29 november gepland en de VPRO heeft gemeld dat het uitzenden doorgaat.

Steun voor Tim den Besten

Veel mensen wensen Tim den Besten via social media alle goeds en sterkte toe. Een tegenhanger die veel klinkt is ‘de zoveelste’, doelend op jonge mensen die overlijden of ernstig ziek worden en dat dat wel eens door vaccinaties tegen corona kan komen.

Die reacties plaatsen we hier niet. Wel de steun aan de zieke Tim den Besten. „Hoop op spoedig herstel voor Tim den Besten en wens hem veel beterschap!”, meldt ene Sandra bijvoorbeeld. Hieronder nog enkele voorbeelden.

Anouk steekt bij Khalid & Sophie hand in eigen boezem: ‘Cancel me’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties