Judith Tielemans
Judith Tielemans Lifestyle 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Spelletjesfanaat? Dít zijn de meest populaire bordspellen van het moment

Grote kans dat jij weleens Monopoly of Rummikub hebt gespeeld, maar hoe zit het met jouw kennis van moderne bordspellen? Metro somt de populairste spelletjes van dit moment voor je op, die je kunt uitproberen tijdens een gezellig avondje met vrienden of familie.

Een van de meest actuele spellen van het moment is toch wel Pandemic, waarbij je niet tegen elkaar strijdt, maar in teams. Red de wereld van een pandemie en zorg samen met je team ervoor dat het virus niet verspreidt. Het spel is geschikt voor een groep van 2 tot 4 personen.

Meest populaire bordspellen

Hieronder vind je, op een rijtje, de meest populaire bordspellen van het moment. Wie weet inspiratie voor een verjaardag of gewoon een cadeautje voor jezelf.

Ticket to Ride Europe

Ook Ticket to Ride Europe is een populair bordspel op dit moment. Reis over heel de wereld en bouw treinstation van stad naar stad. Heb je aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met jouw treinnetwerken? Dan mag jij jezelf de winnaar noemen! Inmiddels zijn er ook een hoop uitbreidingen. Zo kun je ook de Nederlandse versie kopen, de ‘USA’-uitbreiding en de ‘Japan & Italy’-versie.

Cards against humanity

Dit kaartspelletje noemen ze ook wel een ‘gezelschapsspel voor vreselijke mensen’. Ook goed voor je engels en algemene kennis, want dit spel is er nog niet in een Nederlandse versie. Het werkt vrij eenvoudig: elke ronde stelt één speler een vraag die een zwarte kaart staat. Alle spelers mogen die vraag beantwoorden met de (volgens hen) grappigste kaart die ze in hun hand houden. Degene die de beste antwoorden kiest, wint. Lachen gegarandeerd!

30 seconds

Voor veel mensen is 30 seconds een bekend fenomeen voor een avond vol plezier óf juist geruzie. In het spel probeert een speler de vijf betekenissen die op het kaartje staan te omschrijven voor zijn of haar teamgenoten. Om het wat moeilijker te maken, mag je niet een woord uitspreken dat op het kaartje staat (ook geen vertalingen), dus je zult veel creativiteit moeten gebruiken. En natuurlijk loopt de zandloper razendsnel af: binnen 30 seconden is je beurt alweer klaar. Nog een leuk feitje: je kunt dit bordspel met een groep van 3 tot 20 personen spelen.

Catan: tactisch spelen

En ook dit spel klinkt fans van bordspelletjes waarschijnlijk bekend in de oren. Wie gek is op tactische bordspelletjes, doet er goed aan om Catan eens te spelen. Om te winnen moet je zoveel mogelijk punten scoren en alle grondstoffen voor je winnen. Je mag handelen met zowel de bank als medespelers. Inmiddels is er ook een kaartspel van Catan gemaakt door 999 Games, die je met z’n tweetjes kan spelen.

Welk spel is jouw favoriet?

Wat verdient een Kamerlid eigenlijk? Dit is het salaris in de Tweede Kamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.