Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Instagramverbod Bilal Wahib geldt nog steeds

De terugkeer van Bilal Wahib was maar van korte duur: de rapper is namelijk nog steeds verbannen van Instagram. Zaterdag maakten de 23-jarige zanger en zijn management een nieuw account aan, terwijl Wahib begin vorig jaar te horen kreeg levenslang verbannen te zijn van het platform. Die ban geldt nog steeds, bevestigt een woordvoerster van Instagram-eigenaar Facebook.

Zaterdagmiddag verscheen er een nieuwe video van de zanger op een account dat volgens de beschrijving werd beheerd door het management van Wahib. De zegsvrouw van Facebook bevestigt dat alle „relevante accounts” zijn verwijderd.

Instagramverbod Bilal Wahib

In de video, die inmiddels niet meer te zien is, liet hij een stukje van een nieuw nummer met Rolf Sanchez horen. In het filmpje is te zien dat hij danst op het nummer dat hij binnenkort uitbrengt.

Wahib werd van Instagram verbannen nadat hij een minderjarige jongen op het platform vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. Na het incident kreeg de jonge rapper veel over zich heen. Zijn label TopNotch liet hem vallen en alle radiostations draaide zijn muziek niet meer. Volgens de verklaring van Wahib zou het allemaal om een misplaatste grap gaan. Daarna was het een tijd rustig rondom de artiest. Maar stil heeft hij niet gezeten. Zo bracht hij nieuwe muziek uit en konden zijn fans hem nog wel via TikTok volgen.

Nathan Moszkowicz

Zijn nieuwe management NAMAN, dat wordt beheerd door Nathan Moszkowicz, heeft meegeholpen met het uitbrengen van zijn nieuwe single Paranoia. Eerder zei hij dat „we altijd al in het talent van van Bilal Wahib hebben geloofd”, aldus zijn manager. „Daarom zijn wij ook altijd achter hem blijven staan. Behind the scenes hebben wij hard gewerkt aan deze ‘comeback’ en het resultaat mag er echt zijn. Wij zijn super trots op hoe Bilal de afgelopen tijd heeft doorstaan. Met veel doorzettingsvermogen en wilskracht is dit project tot leven gekomen. Wij hopen dat het publiek zijn muziek weer zal omarmen, net als zijn voorgaande werk.”

Bilal Wahib maakt excuses in Op1: ‘Toen ik het deed, wist ik niet dat ik fout zat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.