Metro
Metro Lifestyle 24 feb 2021 / 15:55 uur

‘Tienduizenden boekingen voor knipbeurten en pedicures’

Misschien heb jij ook al een kappersafspraak staan, of lig je op 3 maart weer bij je oude vertrouwde pedicure in de stoel. Je bent niet de enige: de boekingen stromen binnen.

De afgelopen dagen zijn er tienduizenden reserveringen gemaakt voor vooral knipbeurten, meldt reserveringsplatform Treatwell. Ook pedicures en wenkbrauwbehandelingen zijn populair sinds gisteren duidelijk werd dat ook andere contactberoepen de deuren weer mogen openen. En ook andere behandelingen worden weer geboekt, tot grote opluchting van mensen.

Piek boekingen

Het platform merkte afgelopen maandag een eerste piek in het aantal reserveringen, nadat er zondag berichten kwamen dat de kappers op 2 maart de deuren mogen openen. Kort voor de persconferentie een dag later werd duidelijk dat ook andere contactberoepen open mogen en dat leidde tot een tweede piek. Tijdens de persconferentie, toen de versoepelingen definitief werden, merkte Treatwell dat het aantal boekingen opnieuw omhoog schoot.

Want de mensen zijn blij dat hun coronacoupe heel binnenkort tot het verleden behoort. Al laten anderen het toch nog even groeien.

Brabantse burgemeester roept op om wildste coronacoupes te delen

Volgens het platform ging het om „tienduizenden behandelingen” die de afgelopen dagen werden geboekt en ligt dat ruim een derde hoger dan na afloop van de eerste lockdown. Vooral mannen waren er snel bij om een afspraak voor een knipbeurt te maken. Bij vrouwen gaat het ook vaak om het verven van het haar. Meer dan de helft van de bij Treatwell aangesloten kappers zijn al volgeboekt in de week van de heropening.

Van de vroege boekingen moet er overigens een deel weer verplaatst. De kapsalons mochten namelijk niet op 2 maart open, zoals eerst werd gedacht, maar pas op 3 maart.

Franse wijnmaker lanceert primeur: wijn met cannabis

Heel veel afspraken

Kappersketen Hizi Hair herkent het geschetste beeld. De keten met 66 salons door heel Nederland heeft zijn reserveringsmogelijkheid op de site ook tijdens de lockdown aan laten staan. Toch ging het de afgelopen dagen ineens hard en vanaf zondagmiddag werden er ruim 23.000 afspraken gemaakt. Tijdens de persconferentie dinsdagavond konden de servers van het bedrijf de drukte zelfs even niet aan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tienduizenden boekingen voor knipbeurten en pedicures’
Sluiten