Shadow and Bone-fans teleurgesteld in Netflix

Ruslana Berkvens 17 nov 2023

Enorm populair onder de jongere boekenliefhebbers, Six of Crows. De boekenreeks heeft zo veel aandacht gekregen dat er een serie over gemaakt is, Shadow and Bone. Er zijn al twee seizoenen gepubliceerd en er werd een derde seizoen en een spin-off verwacht. Wat is er gebeurd?

Op 16 november heeft Netflix aangekondigd dat de populaire fantasieserie Shadow and Bone geen seizoen 3 gaat krijgen, en ook geen spin-off, waar meerdere fans maandenlang op aan het wachten waren. De serie heeft al twee seizoenen en is gebaseerd op de boekentrilogie Shadow and Bone en op de duologie Six of Crows van de schrijfster Leigh Bardugo. Zij publiceerde in totaal zeven boeken in de ‘grishaverse’, de naam die het universum en verhaal van de boeken inhoudt. Haar boeken zijn erg populair onder de jongeren en worden veel gepromoot op sociale media. Er zijn talloze kunstenaars, video-editors en artiesten die inspiratie hebben gehaald uit dit fantasieverhaal. De serie was dus enorm geliefd, de reden van de cancelling van Netflix is ook nog niet duidelijk gemaakt.

Duizenden reacties

De aankondiging werd onder andere gemaakt door Leigh Bardugo, de schrijver van het verhaal, die op haar Instagram vertelde over hoe jammer ze dit vond. Zo schreef ze: „The news hit me hard. I’m heartbroken and deeply disappointed, but I’m also trying to hold onto my very real gratitude.” Er zijn binnen 24 uur al meer dan achtduizend reacties onder haar post, waarin fans en acteurs schrijven over hoe jammer ze dit vinden en hoe Shadow and Bone altijd bij hun zal blijven. Zo zette Jessie Mei Li ook een bericht over de serie op haar verhaal, waarin ze vertelde hoe jammer ze dit vond en hoe dankbaar ze is om als een van de hoofdpersonen meegedaan te mogen hebben.

Petities

Sinds de aankondiging van Netflix over het stopzetten van de serie, zijn meerdere fans al in actie gekomen. Zo zijn er al enorm veel video’s geplaatst over het nieuws en meerdere mensen hebben hier ook al actie voor ondernomen. Er zijn meerdere petities opgestart om zo de aandacht te vragen van andere streamingdiensten, zoals Amazon en Disney, in de hoop dat zij de rechten voor Shadow and Bone overkopen van Netflix en de serie weer opstarten. Er zijn petities die binnen 24 uur al door ongeveer vijfduizend mensen zijn getekend.

Er is dus veel kritiek op Netflix en er zijn veel mensen aan het hopen voor een kans op seizoen 3. Laten we niet opgeven en blijven hopen en de community laten bestaan. ‘Crows support crows.’

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.