Verkiezingsdebat SBS6

Tom Pijnappel 17 nov 2023

Na het verkiezingsdebat van SBS6 van 16 november kreeg ik voor het eerst in mijn leven nostalgische gevoelens. Ik verlangde terug naar Joop den Uijl, Dries van Agt en Hans Wiegel. Waarom? Vanwege de politici die ons land nu moeten redden van de nakende ondergang die door henzelf is geëntameerd.

Allereerst de op de grens van een burn-out balancerende Messias uit Twente, die samen met de hoofdverantwoordelijke partij van alle crises diezelfde crises wil oplossen. Alsof de Messias het liefst wil evangeliseren met Judas. Die past het best in het profiel voor de zo vurig gewenste bestaanszekerheid. Dat diezelfde partij duizenden gezinnen willens en wetens over de kling heeft gejaagd en hun bestaanszekerheid heeft ontnomen, wordt die partij natuurlijk vergeven.

Dat hoort nu eenmaal bij een Messias. Ook als hij minimaal half overspannen is en uit Twente komt. Zijn opleiding heeft deze Messias genoten bij de Hengelose school de Grundel. Aldaar ‘stemt’ de helft van de leerlingen op Thierry Baudet, die gelooft dat de maanlandingen van Amerika en India zijn opgenomen in respectievelijk de studio’s van Hollywood en Bollywood. Is dat een school of is dat een GGZ-instelling?

Tsunami aan geblondeerde Limburgers

Dan Wilders. Ik moet zeggen een grote zorg deel ik met hem: omvolking. Ik ben namelijk ernstig bezorgd dat Nederland wordt omgevolkt door een tsunami aan geblondeerde Limburgers met Wilderiaans gedachtegoed. Moge God en de Messias het verhoeden!

Vervolgens Yeşilgöz, die gewapend met een surplus aan krachtig kapsel en een schrijnend gebrek aan krachtige argumenten alle wagenwijd openstaande VVD-deuren intrapt met een voorlopig ongeveinsd enthousiasme. Ze is een bijna authentiek Hollandse paling in een emmer snot die zich klaarkronkelt om het Torentje binnen te glijden wanneer die andere paling eruit glijdt. Ooit gleed zij in haar emmer via de Maas Nederland binnen. Aldaar stond een geblondeerde Limbo te schreeuwen: Donder op jij gelukszoeker! Laat je opvangen in je eigen regio!

Beer op rolschaatsen

Ten slotte Timmermans, die zich tussen de lijstrekkers begeeft met de onnatuurlijke souplesse van een Limburgse beer op rolschaatsen en de Messias bijna smeekt: Mag ik dan bij jou? Zij tezamen meestal hoofd of medeverantwoordelijk voor alle ellende op talloze dossiers moeten ons land redden.

Dan wordt het ook nog uitgezonden en becommentarieerd door de omroep van de onfeilbare ayatollah uit Grollo. Hij die graag vandaag nog alle wolven wil afschieten met uitzondering van een specifieke soort: de zogenaamde Grollose geldwolf.
Daarom verlang ik terug naar de super elitaire voorman der arbeiders, Joop! De door en door christelijke pornoverslaafde Dries! En de allerbeste premier die Nederland Godzijdank nooit gehad heeft, Hans!

Help!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.