Kruidnootjes

Arjanne Hameeteman 5 okt 2022

Ja hoor, ze liggen weer in de winkel naar me te gapen en te roepen. Maar nee, ik ben ze echt de baas!

Elk jaar weer vraag ik me af waarom al dat snoepgoed in september of soms zelfs al in augustus in de winkel ligt. De zon schijnt nog rijkelijk en dan moeten we er alweer aan geloven.

En als je eenmaal aan de kruidnootjes of amandelstaaf begint, dan is het einde zoek en weet je niet waar je moet stoppen. Althans, zo ging het vroeger bij mij. Bij mij thuis vinden ze het ook echt heel lekker, maar ik koop het dus bewust niet in deze tijd.

Het is gewoon nog te vroeg en ook mijn mannen thuis kunnen het echt missen hoor. Een week voordat het 5 december is haal ik de eerste amandelstaaf in huis, maar dan wel een goeie van De Echte bakker in Ouddorp. Die is dus echt heel erg lekker en thuis worden ze er heel blij van.

Vroeger, toen ik nog leefde op mijn ‘oude slechte gewoontes’ maakte het mij niet uit wat het was of waar het vandaan kwam. Nu denk ik echt goed na en heb ik mezelf aangewend dat ik alleen op 5 december kruidnoten van onze dorpsbakker neem, want die zijn het mij dan echt waard.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.