WTF!

Imka Meuwese 7 aug 2021

We hebben er weer een nieuwe term bij, lees ik in een artikel. En meteen een nieuw probleem ook, want FODA staat namelijk voor Fear Of Dating Again. Het komt er op neer dat veel singles, na een lange periode van weinig uitgaan en minder sociale contacten, nu als de dood zijn om het datingcircuit weer te betreden.

Ze weten niet meer hoe te daten. Echt, het moet niet gekker worden! Waar hebben we het over zeg en wie verzint al die gekkigheid? Dat laatste vind ik dan trouwens wel knap moet ik eerlijk toegeven. Ik heb er zelf altijd een handje van om bijzondere namen te verzinnen voor mensen, maar ik denk dat ik me voortaan meer toe ga leggen op woorden. Voor je het weet wordt zo’n nieuw woord gewoon overal gebruikt. Ik slinger er meteen een paar de wereld in. Ben jij ook een Codobo? Dat staat dan voor een Corona-Dog-Boss. Hoppa… zo uit m’n mouw geschud. En deze: sjonge, heb jij ook zo’n last van FOSHA? Fear Of Shaking Hands Again? Nou, don’t worry, grote kans dat dat nooit meer terugkomt. Zo, meteen weer iemand genezen van die aandoening. Maar heb je last van FOKA? Fear Of Kissing Again… Dan zeg ik FOKA. Fuck Off, Kiss Again!

Wie wil daten, gaat lekker daten

Ik trek het maar in het belachelijke, want ik vind het zo’n bullshit en het werkt op m’n lachspieren. Dit kun je toch  allemaal niet serieus nemen?! Beter er maar om lachen dan. Dat is overal goed voor trouwens. Voor FODA, FOSHA, FOKA en de hele ratteplan. Lachen is gezond en het leert ons weer wat te relativeren. Als je wilt daten, ga lekker daten. Volg gewoon je hart, dat weet de weg en het klopt altijd 😉

We kunnen ook overdrijven met z’n allen. Oké, het duurt al een poos maar hey, wat is nou anderhalf jaar op een mensenleven? En als je zo bang bent om besmet te raken, dan vraag je aan je date van tevoren of ie de prik heeft gehad. Zo niet en je vindt dat echt een risico (ook al ben jij gevaccineerd), dan swipe je gewoon lekker verder. Opgelost toch?

En als je het moeilijk vindt om weer te socializen en een gesprek te voeren, dan vraag je toch gewoon ‘Goh, heb jij toevallig ook last van DEFOKIA?’ DEsire FOr Kissing Again. Deze vraag stel je uiteraard alleen wanneer je je date wel ziet zitten. Bij het andere scenario zou je kunnen vragen: heb jij ook zo’n last van FODS? Fear Of Disappointing Someone. Is meteen een duidelijke hint…

Hoe dan ook, mijn reactie na het lezen van het hele artikel over FODA was toch echt: WTF?! Why (all) That Fear??!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.