Land van 17 miljoen bondscouches

Oscar van Schijndel 3 jul 2021 / 15:00 uur

Frank is de boer op en bondscoach af. De KNVB heeft dus weer een vacature van allure. Een vacature waarvoor ieder van ons zich de perfecte kandidaat waant.

Het opvullen van deze vacature zou dus geen probleem moeten zijn. Of misschien toch wel, want met 17 miljoen kapiteins die allemaal een andere koers willen varen, is het niet verwonderlijk dat Oranje op EK’s en WK’s zo vaak het schip in gaat.

Raar eigenlijk. We halen de beste rekenkracht uit Japan, de beste telefoons uit China, de beste software uit Amerika, de beste auto’s uit Duitsland, de beste friet uit België. Sterker nog, we halen de halve wereld aan eten binnen: Spaanse tapas, Zwitserse rösti, Italiaanse pasta, Hongaarse poesta. Alleen de bondscoach van het Nederlandse voetbalelftal, die moet en zal hoe dan ook uit eigen keuken komen. Nogal lastig, als je bijna geen Hollandse keuken meer hebt.

All You Need Is Löw

Goed, misschien moet ik tegen ouderwetse gedachtenpatronen maar ‘Auf Wiener Schnitzel‘ zeggen. Een bondscoach uit het buitenland dus. Maar Joachim Löw wilde niet. Hij had totaal geen interesse. Waarom ook? „Er lopen in Nederland tal van coaches rond, die het Nederlandse voetbal door en door kennen.”

Land van 17 miljoen

Waarschijnlijk had iemand hem verteld, dat Nederland het land is van 17 miljoen bondscoaches. Net zoals Nederland ten tijde van de coronacrisis het land van 17 miljoen virologen is. En op sociale media is Nederland vooral het land van 17 miljoen taalmoraalridders. Alleen jammer dat niet één van hen Joachim heeft verteld dat die iemand dat ene zinnetje niet goed heeft begrepen.

Want op zijn best is Nederland het land van 17 miljoen parttime bondscoaches. Alleen voor de tv, als het voetbal op staat, met een bord eten op schoot. Als het eten niet uit onze eigen keuken komt, maar van het frietkot, de pizzascooter, de afhaalchinees of de shoarmatent. Alleen dan wanen we ons tweemaal drie kwartier bondscoach. Op de sofa. Auf der Couch.

Nederland is vooral het land van 17 miljoen bondscouches.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Land van 17 miljoen bondscouches
Sluiten