Lil’ en die and(e)re kleine

Imka Meuwese 3 jul 2021 / 11:00 uur

Al geruime tijd zijn er twee namen die bijna dagelijks voorbij komen: Lil Kleine en André Hazes. En het doet iets met de mensen, ook met mij moet ik bekennen.

Ik heb er al twee columns over geschreven, de eerste over Hazes en daarna een over Kleine. De laatste werd niet gepubliceerd, ik vermoed dat de redactie deze te pittig vond. Tja, het is ook heftig wat de heren allemaal veroorzaken en het lijkt niet op te houden.

Inhoudelijk ga ik daar niet verder op in, want dat gebeurt al genoeg. Wat mij nu zo opvalt is het bijzondere feit dat ‘men’ het blijkbaar niet meer trekt, niet meer accepteert en dit ook duidelijk kenbaar maakt. De maat lijkt vol bij de mensen. En daar leg ik toch een link met de coronatijd; een tijd die velen bewuster heeft gemaakt. We zijn teruggefloten door een virus en zijn daardoor veel meer stil gaan staan, we konden letterlijk ook bijna niet anders met al de beperkingen, bij de dingen in het leven die er echt toe doen. We zijn meer rekening met elkaar gaan houden en elkaar gaan helpen om deze tijd zo goed mogelijk sámen door te komen. Kortom, we zijn mijns inziens als mens zijnde gegroeid.

Ikke ikke ikke

En nu komt het; deze twee heren, pardon heertjes, hebben dat kennelijk totaal niet gevoeld. Zij doen er zo mogelijk nog een schepje bovenop als het gaat om hun egocentrische gedrag. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken! ‘Leef! Pak alles wat je kan en ga!’, denken beide heren overduidelijk. Ieder op hun eigen manier…

En daar is men dus helemaal klaar mee. Wij hebben geen zin meer in BN’ers die zich zo verheven voelen boven anderen dat ze schijt hebben aan alles en iedereen. Dan willen wij er niet meer aan bijdragen dat dit soort respectloze types aan de top blijven staan. Want vergeet niet; zonder publiek zijn zij rap(per of volkszanger) weer BN’er-af. Als je jezelf in de schijnwerpers zet dan heb je, of je het wilt of niet, ook een voorbeeldfunctie. Deze twee mannetjes achten zichzelf duidelijk heel groot(s), echter gedragen zich Klein en onvolwassen. En dat, beste little ones, kan jullie nog eens heel duur komen te staan. Kijk om je heen en zie hoe jullie podium langzaam onder je voeten instort. En weet je wat ik dan denk? BoonTJE komt om zijn loonTJE kleintjes. Want voor roem moet je werken en respect moet je verdienen, dat koop je niet met geld!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Lil’ en die and(e)re kleine
Sluiten