Vaccinatie

Une van der Gronden 24 jun 2021

Met enige verbazing volg ik de laatste tijd alle commotie rond het vastleggen van informatie of iemand is voorzien van een covid-vaccinatie. Vaccinatiepaspoort, Europees certificaat en zelf het gele ‘prikkenboekje’ is van zolder gehaald.

We moeten toch kunnen aantonen dat we geprikt zijn als wij met de koffers gepakt op het vliegveld staan of ergens een grens willen oversteken.

De drukkerij van de gele boekjes zal hier ongetwijfeld een dikke boterham aan verdienen. Maar zit de gemiddelde reiziger te wachten op een ouderwets boekje om mee te nemen op reis? Anno 2021 gaat alles via iPhone of andere digitale gegevensdragers. Er schijnt ook een app in de maak te zijn, dat klinkt alweer een stuk beter.

Paspoort

Waarom worden vaccinatiegegevens niet verwerkt in de chip die in het paspoort zit (of rijbewijs)? Want daar staat zo’n beetje alles in van de houder van het paspoort. Lijkt mij een praktische oplossing om deze gegevens uit de breiden met een samenvatting van het gele boekje. Ik heb overigens geen idee of dit technisch mogelijk is, maar tegenwoordig kan je toch een heel eind komen met bestaande middelen. Scheelt een hoop papier en gedoe met boekjes.

Fijne vakantie.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.