AUW!

Maarten W. Kulk 8 jun 2021 / 11:00 uur

Vandaag kreeg ik een appje van onze vrouwelijke ex-collega. Ze was benaderd door ons vrouwelijk ex-afdelingshoofd. Als ik het heb over ons vrouwelijk ex-afdelingshoofd, dan heb ik het over de afdeling horeca van het theater. Als ik het heb over het theater, dan het ik het over het grootste theater van de Benelux. Of in ieder geval, zo is mij verteld, toen ik 8 jaar en 2 vrouwelijke afdelingshoofden geleden aan het horecawerk in dit theater begon.

Op de avond van de dag dat wij onder embargo te horen kregen dat ons contract niet verlengd kon worden, besloten wij elkaar op te zoeken om tot het moment dat het embargo zou verstrijken te wachten. We hadden verwacht dat na het verstrijken van het embargo de groeps-app vol zou stromen met berichtjes van collega’s die hetzelfde lot hadden getroffen. Zo goed als alle collega’s zonder vast contract hadden hetzelfde lot getroffen. Maar het bleef stil op de app.

Met een glas wijn op haar bank was het inmiddels al kwart over embargo toen wij besloten om een foto te sturen van hoe wij ons verdriet aan het verdrinken waren. De eerste reactie was van onze mannelijke ex-collega, waarna er velen volgden.

Einde Voorstelling

De app-groep met alle ex-collega’s heeft plaats gemaakt voor een app-groepje met mijn vrouwelijke en mijn mannelijke ex-collega. We zijn een project gestart met zijn drieën. ‘Einde Voorstelling’. Een zinspeling op het ‘drama’ dat ons is overkomen. Met het project als excuus komen we zo nu en dan samen. Dan praten we over de zoektocht naar werk. Dan praten we over hoe we goed zijn terecht gekomen. Dan praten we over hoe we ons nieuwe werk haten. Dan praten we over hoe we ons oude werk missen.

Zoals u heeft kunnen lezen houd ik wel van een beetje drama. Ik begreep ook niet dat we een embargo kregen voor we het nieuws over het verlies van onze baan mochten delen. Een theater zou er niet voor moeten schromen om met zijn drama te koop te lopen. Als ik de gesprekken van die dag had mogen regisseren, dan hadden ze niet in het artiestencafé plaats gevonden. Maar in de grote zaal; een marathonvoorstelling. Het liefste met publiek, maar desnoods als livestream.

Mijn vrouwelijke ex-collega heeft inmiddels ander werk gevonden. Mijn mannelijke ex-collega reageerde gelijk, dat hij nog geen telefoontje heeft gekregen. En ik, ik heb de app-groep verlaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
AUW!
Sluiten