Syrische nazi’s gaan de situatie van de Palestijnen niet verbeteren

Elianne van Turennout 15 mei 2021 / 11:00 uur

Vaak houd ik mij op het internet afzijdig van de Israël/Palestina-discussie. Iedereen is stellig, maar velen lijken weinig te weten. Naast dat ik tien jaar geleden op de plekken heb gelopen, waar de potentiële oorlog kan uitbreken, vind ik ook dat ik niet genoeg weet om heel stellig te zijn.

In deze discussie zijn veel useful idiots, die gebruikt worden voor duistere agenda’s zonder het door te hebben. Zo zag ik een aantal Pro-Palestinamensen op Twitter, die een twitteraar met de handle @Partisangirl aan het retweeten waren. Ik had die handle eerder voorbij zien komen in alt-rechtse kringen, waardoor mijn alarmbellen afgingen.

Ik wist dat zij Pro-Assad was, maar de manier waarop zij dingen verwoordde zat mij nog meer dwars, waardoor ik op onderzoek uitging. Ik vond een verwijderde tweet, waarin zij toegaf een SSNP’er te zijn. SSNP staat voor ‘Syrisch Sociaal Nationalistische Partij’.

Terecht als uw alarmbellen nu ook afgaan. En als u het logo van SSNP googelt, dan kunt u overeenkomsten zien tussen deze ‘Sociale Nationalisten’ en Nationaal Socialisten. Ze zijn tevens ook in 1932 opgericht, wat mij te toevallig is.

Meer grondgebied voor eigen mensen

Wat wil SSNP? Ze willen een ‘groter Syrië’ dat bestaat uit het grondgebied van onder andere Syrië, Libanon, Jordanië, Palestina en Israël. ‘Sociaal Nationalisten’ die meer grondgebied voor hun eigen mensen willen, lijkt nogal op een fascistische eend die kwaakt als een fascistische eend.

De SSNP ontkende op Twitter in 2018 een copy paste van het Europees fascisme te zijn. Dit door onder andere aan te kaarten dat Joodse professoren zeiden dat SSNP hun deed denken aan fascisme. Kaart vooral aan dat Joden kritiek op u hebben als u niet fascistisch over wil komen. Hun symbool zou niet afgeleid zijn van de Swastika, want de rode orkaan is een oud Syrisch symbool, afgeleid van de legende van Ishtar’s Mandala. De kromming vertegenwoordigt de constante beweging van het universum en het vertegenwoordigt het leven.

De Swastika is in origine ook een levenssymbool, maar dat is toeval hè? We hebben hier gewoon te maken met Syrische nazi’s en het lijkt erop dat teveel Pro-Palestinaactivisten dat niet in de gaten hebben.

Het gaat SSNP’ers niet om het lot van de Israëli’s of de Palestijnen. In dit geval gaat het om Lebensraum. Hoe jij ook in die discussie staat, moet jij wel geïnformeerd jouw bondgenoten kunnen kiezen. Laat hier het nieuws ook over gaan in verband met het Israël/Palestina-conflict. Wie zijn er betrokken achter de schermen?

Reageer op artikel:
Syrische nazi’s gaan de situatie van de Palestijnen niet verbeteren
Sluiten