Komkommernieuws: coronaproof uitje

Sandiya Heera-Dolislager 14 mei 2021 / 17:00 uur

‘Coronaproof uitje’. Hoe vaak hebben we die term al niet gegoogeld met z’n allen? De meesten van ons wachten met smart op die ene, in de meeste gevallen ook op de tweede, prik. Want als straks iedereen ‘geprikt’ is, kunnen we eindelijk weer van de zon genieten op een gezellig druk terras.

En als we de laatste persconferentie mogen geloven, binnenkort ook weer met de kinderen naar de dierentuin of Efteling. In plaats van het enthousiasme op te moeten brengen om voor de zoveelste keer naar dat ene speeltuintje te gaan, waar de wip kapot is en de glijbanen altijd nat zijn. Wat verlangen we weer naar het ‘oude normaal’. Zonder dat benauwde mondkapje, op naar de winkels, wanneer je zin hebt. Even in en uit de Appie kunnen lopen als je alleen maar één komkommer nodig hebt. Niet te hoeven wachten tot er een karretje vrij komt. Dat je vervolgens zelf moet ontsmetten met de rol papier die de vochtopneembaarheid heeft van een opgerolde oude krant. En met een ontsmettingsspray. Die op een of andere manier net altijd leeg is als jij hem wilt gebruiken. Om met die grote kar, hobbelend door het gangpad op zoek te moeten gaan naar die ene komkommer. Om er vervolgens achter te komen dat ze zijn uitverkocht. „Er komt vanmiddag een nieuwe lading, misschien kunt u dan even terugkomen.”

Circus

Ja natuurlijk, waarom zou je dit hele circus maar één keer per dag willen doormaken? In de rij (want met die grote kar kun je er natuurlijk niet even snel langs piepen). Om na de drie wachtenden voor je, die hun volledige boodschappenlijstje blijkbaar wel konden vinden, met een verontschuldigende glimlach tegen de kassière te moeten zeggen dat je niet hebt kunnen vinden wat je zocht. Hup, karretje terug in het rek, zodat één van de tien andere ongeduldige lotgenoten aan het ontsmettingscircus kunnen beginnen. Voor je vertrekt met spanning nog even je hand onder de desinfectiepomp houden. Doet ie het vandaag wel of doet ie het niet…? En weer terug naar huis. Ik kijk nu al uit naar het volgende coronaproof uitje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Komkommernieuws: coronaproof uitje
Sluiten