‘Geen mondkapje? Geen probleem!’

Meike van der Schoot 21 jan 2021 / 17:00 uur

Door het coronavirus zitten weer veel mensen thuis. Ik ben zelf een leerling van 5 gymnasium op het Stedelijk Gymnasium in Breda en moet ook mijn lessen thuis volgen. Je kunt wel zeggen dat ik er aardig klaar mee ben.

Ook sporten kan ik nu niet meer op de manier dat ik dit zou willen. Gelukkig heb ik nog wel hockeytraining, maar competitie spelen daar smacht ik nu echt naar. Het liefst zou ik het er weer van nemen en een terrasje pakken met mijn vrienden, maar helaas is dit nu gewoon niet mogelijk. Normaal gesproken zou ik deze tijd heel erg uitkijken naar carnaval. Met mij moeten alle leerlingen, behalve de examenleerlingen, thuisblijven en natuurlijk zijn er ook veel ouders die thuis werken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is sem-van-rijssel-20210110203528-4.jpg

Ondertussen krijgt de corona afdeling op de intensive care het steeds drukker en besluit een restaurant in Eindhoven gewoon lekker open te gaan. Alle regels werden compleet genegeerd en als kers op de taart had het restaurant buiten een bordje staan met de tekst: ‘Geen mondkapje? Geen probleem!’ Het is te gek voor woorden. Een week geleden vond deze bijzondere gebeurtenis plaats. Ik vind het bizar hoe mensen dit in hun hoofd kunnen halen, aangezien het aantal besmettingen maar blijft stijgen. ‘Vanzelfsprekend’ zat het restaurant helemaal vol met mensen die ook allemaal coronamoe zijn.

Nog even aan de regels houden

Maar dit is niet het enige wat er allemaal gebeurt in Eindhoven de gekste. In een delicatessenwinkel waren twee politieagenten mishandeld, nadat het personeel weigerde om een mondkapje te dragen. Nadat het personeel werd verzocht een mondkapje op te doen, werd een politieagent in de wurggreep genomen door een 59-jarige vrouw. De laatste tijd vinden er steeds meer van dit soort voorvallen plaats. Het is een zware tijd en ik begrijp dat mensen er klaar mee zijn, maar als we ons nou gewoon even allemaal aan de regels houden, is dit eerder klaar en dan hebben we weer ons normale leven terug. En natuurlijk als belangrijkste: dan kunnen we weer carnaval vieren over een jaar.

Reageer op artikel:
‘Geen mondkapje? Geen probleem!’
Sluiten