Lieve Sint

Marcel Eckenbach 22 nov 2020 / 09:52 uur

Ik weet dat u dit jaar een lastige tijd tegemoet gaat. U neemt bij voorbaat zoveel mogelijk positieve Pieten aan. Deze moeten nu natuurlijk thuis blijven. Dit jaar moet u het doen met onervaren  roetvegers.

Misschien kunt een coalitie aangaan met uw collega de Kerstman. Hij mag namelijk nog wel gebruik maken van zijn gezellige kleine hulpjes zolang zij maar negatief zijn. Want ook voor u geldt:  meer werk met minder mensen.

Verkiezingen

Toch heb ook ik een wens die ik even wilde toelichten. Ik hoorde dat onze zorgtoeslag met één euro stijgt maar de zorgpremie met gemiddeld drie. Ook gaat de anti rook-campagne onverminderd door maar de tabaksindustrie is multinationaal dus vrij van tax. Elk zichzelf respecterend bedrijf geeft garantie op zijn product. Maar ons kabinet verplicht ons tot maatregelen en vaccinatie zonder waarborg. Dan is er ook nog het geldverslindende monster van Brussel die geforceerd in stand wordt gehouden. En ik waarschuw u lieve Sint want op onze nationale koninklijke hobby na worden ons steeds meer tradities afgenomen. Ja, ook als kindervriend is het tegenwoordig oppassen geblazen. Alles ter meerdere glorie van het algemeen belang. En als onze minister president vanuit het niets aan een mogelijke verhoging van het minimum loon denkt, dan weet je dat de verkiezingen er aan komen.

Wens

Daarom wens ik dit jaar een politieke partij die denkt aan jong en oud. De eerlijke rijken maar vooral de onfortuinlijke armen. De sterken waar we op moeten bouwen evenals de kwetsbaren die we moeten beschermen. Het dichten van de kloof tussen arm en rijk waardoor we met ongeloof terug kunnen denken aan het bestaan van voedselbanken. Ik wens een partij die macht niet ziet als wellust maar een noodzakelijk kwaad.  Want linksom, rechtsom of dwars door het zogenaamde midden, als men het pluche van de macht ruikt gaan alle partij principes overboord.

Campagne

Misschien, lieve Sint, is het een idee om samen met de Kerstman en de Paashaas de wereld te leiden. Een soort A-team of Justice League die vrijheid van denken, spreken en doen veilig stelt. Jullie zullen zeker geloofwaardiger overkomen dan onze huidige nationale en internationale leiders en met meer respect benaderd worden. Straks begint de ga vooral stemmen campagne weer want dan word je wijzer. Maar uiteindelijk is het allemaal weer lood om oud ijzer.

Reageer op artikel:
Lieve Sint
Sluiten